George Marin

Petrolistul Vali Țicu a… învățat geografie, mai mult decât a făcut fotbal, în ultima săptămână, dar… nu-i așa, o veni și vremea lui!
Convocat ”de urgență” la prima reprezentativă, acesta a rămas pe bancă în Elveția – România 2-2, apoi a intrat câteva minute în debutul României la Euro U21, cu Spania, scor 3-0 pentru iberici.
În Elveția, chiar dacă zona mixtă nu era luminată decât de reflectoarele camerelor TV, nu puteai să nu observi fața radioasă a căpitanului Petrolului când a auzit prima întrebare care i-a fost adresată.
– A fost o surpriză chemarea ta la echipa națională mare?
– Normal. Vă dați seama că nu mă așteptam să mă cheme de la pregătirile „tineretului”. A fost ceva de urgență.
– Cum ai fost primit?
– Foarte bine. Să știți că este un vestiar unit. I-am simțit și eu pe băieți că sunt o adevărată familie.
– Ai observat diferențe între ceea ce se întâmplă la lotul mare și cum decurg lucrurile la lotul de „tineret”?
– La lotul mare discutăm de jucători cu mai multă experiență, cu personalitate mai puternică.
– Cum ți-a modificat această convocare optica asupra viitorului tău?
– Oarecum așteptam convocarea la lotul mare. Pentru asta jucăm fotbal. Sper să mai am parte de convocări la prima echipă și de aici înainte.
– Ce așteptări ai de la Campionatul European de Tineret?
– Să fiu sănătos, în primul rând, să joc și să ieșim din grupe.
Am spune, deocamdată, că… socoteala de acasă e diferită de cea din târg!

Achiziţii la capitolul Under
Ionuț Sebastian Cojocaru și Alexandru Musi vor evolua pentru FC Petrolul în stagiunea următoare!
Aparținând de Farul Constanța, Cojocaru a fost împrumutat de către clubul nostru până la finalul sezonului 2023-2024. În vârstă de 19 ani, Cojocaru joacă pe postul de atacant central și a făcut parte din lotul câștigătoarei titlului național în ultima ediție de campionat.
De asemenea, noul echipier al „lupilor” este internațional „U20”, bifând, pentru reprezentativa țării noastre, patru apariții în „Elite League”.
Și tânărul mijlocaș Alexandru Marian Musi va evolua pentru echipa ”lupilor” în sezonul viitor! În vârstă de 18 ani, Musi și-a făcut junioratul în Spania, la CF Valencia, și a debutat în Superliga la începutul stagiunii 2022-2023, bifând trei apariții pentru FCSB, grupare de care aparține și pentru care a jucat și în grupele Conference League. La începutul anului a fost împrumutat la ACSM Politehnica Iași, fiind, în primăvară, unul dintre oamenii de bază ai moldovenilor în cursa pentru promovarea în primul eșalon, cu 5 goluri marcate în cele 13 partide disputate. Internațional de juniori, Musi a fost convocat constant, în ultimii ani, la acțiunile reprezentativelor „U18” (6 selecții, un gol marcat) și „U19” (opt selecții).