Actorul Russell Crowe a declarat că realizarea filmului Poker Face, apărut anul trecut, a fost o adevărată provocare pentru el. Crowe a acceptat invitația de a regiza acest film, în timp ce are și rolul principal, însă doar după ce a pus condiții ferme de la care nu s-a abătut.

Drept urmare, Crowe a afirmat că participarea la filmul Poker Face a fost cea mai mare provocare a carierei, având în vedere discuțiile pe care le-a avut cu cei care au finanțat filmul.

„Acest film mi-a testat răbdarea așa cum nu ați crede, dar arta nu este niciodată realizată într-un mediu perfect. Dacă stai și te aștepți să lucrezi într-un mediu perfect în care să îți faci treaba, vei rămâne singur pentru mult, mult timp”, a explicat Crowe.

Actorul a mai afirmat că una din condițiile pe care le-a pus a fost ca filmul să fie realizat în Australia. „Le-am spus finanțatorilor că vor irosi bani dacă vor încerca să pretindă că filmul este în altă parte. Eu nu eram interesat să fac asta. Le-am zis că dacă vom face acest film, îl vom face în Australia”, a menționat Russell Crowe.

Poker Face, așteptat cu interes de comunitatea jucătorilor de poker

Poker Face a apărut la finalul anului 2022 și a fost așteptat cu mare interes de numeroșii fani ai actorului din Gladiator, dar și de iubitorii de poker online sau live, având în vedere povestea sa. Totul pornește de la o partidă de poker electrizantă organizată de Jake Foley (interpretat de Russell Crowe), un miliardar din domeniul IT.

El își invită prietenii din copilărie să joace poker alături de el, dar pentru a ridica miza vrea ca anumite secrete din copilărie să fie scoase la iveală. Iar lucrurile se complică și mai mult când o echipă de hoți încearcă să comită un jaf în timpul jocului.

Din distribuția acestui film au mai făcut parte Liam Hemsworth, RZA, Aden Young, Steve Bastoni, Daniel MacPherson, Brooke Satchewell, Paul Tassone și Matt Nable. Poker Face a apărut direct pe o platformă de streaming din Australia și pe Video on Demand în SUA și Canada. În cinematografe, lansarea a fost limitată, motiv pentru care încasările au fost de aproximativ 2 milioane de dolari.

The Pope’s Exorcist, cel mai nou film al lui Russell Crowe

După Poker Face, cel mai nou film în care îl putem vedea pe Russell Crowe este The Pope’s Exorcist. Acesta a apărut în luna aprilie, iar Crowe intră în pielea Părintelui Gabriele Amorth, considerat exorcistul personal al Papei la finalul anilor ’80. Filmul a avut un buget de 18 milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la aproximativ 75 de milioane de dolari. Daniel Zovatto, Alex Essoe și Franco Nero sunt alți actori din distribuția acestui film.

Tot în acest an, Russell Crowe va putea fi văzut și în Kraven the Huner. Un film cu super-eroi, produs de Columbia Pictures în colaborare cu cei de la Marvel. Distribuția îi mai prezintă pe Aaron Taylor-Johnson, Ariana DeBose, Fred Hechinger și Alessandro Nivola, iar lansarea este programată pentru data de 6 octombrie.

Russell Crowe mai este implicat însă în două proiecte, în thrillerul cu aspecte horror The Georgetown Project, în care are rolul principal, dar și în Sleeping Dogs. În acesta din urmă, Crowe interpretează rolul detectivului Roy Freeman, un fost detectiv diagnosticat cu Alzheimer, care e nevoit să redeschidă un caz vechi când apar noi dovezi.

Russell Crowe, câștigător al premiului Oscar

Russell Crowe are o carieră impresionantă, în care a reușit inclusiv să câștige un Premiu Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol principal pentru prestația pe care a avut-o în filmul Gladiatorul, apărut în 2000. De asemenea, a mai avut în acea perioadă încă două nominalizări la această categorie pentru The Insider și A Beautiful Mind. A câștigat și Globul de Aur la categoria cel mai bun pentru rolul din A Beautiful Mind, dar și pentru producția de televiziune The Loudest Voice.

Cele mai bune filme din cariera sa sunt considerate L.A. Confidential (1997), The Insider (1999), Gladiator (2000), A Beautiful Mind (2001), Master and Commander: The Far Side of the World (2003), 3:10 to Yuma (2007), State of Play (2009), Robin Hood (2010), Les Miserables (2012), Man of Steel (2013), Noah (2014), The Nice Guys (2016), The Mummy (2017) și Thor: Love and Thunder (2022).