Ronald Gavril, marele boxer profesionist român, a fost oaspete de onoare în orașul Bușteni.
Chiar de Ziua Drapelului Național, Ronald, participant la trei Campionate Mondiale și la trei Campionate Europene, a fost primit la Castelul Cantacuzino cu pâine, sare, trandafiri în culorile tricolorului, dar și cu multe emoții din partea vechiului său prieten, Emanoil Savin.
Tot cu acest prilej, cei prezenți la eveniment au transmis și un mesaj de încurajare pentru Simona Halep: ”Simona, Bușteniul te susține! România e cu tine!
Sosită la Castelul Cantacuzino special pentru eveniment, marea campioană Alina Dumitru a declarat: ”Astăzi este o zi foarte importantă pentru mine, având în vedere că astăzi este și Ziua Drapelului…un drapel pe care eu l-am fluturat de foarte multe ori pe podium, o fac de fiecare data cu mare drag, să îmi aduc aminte de acele momente frumoase. Mă bucură nespus și sosirea la Bușteni a lui Ronald, care a venit să ne prezinte centura câștigată. De asemenea, sunt impresionată de susținerea pe care o au domnul Savin și Bușteniul pentru Simona și sper să iasă totul așa cum își dorește ea, să o vedem din nou pe teren. (…). Am fost pentru prima dată în postura de a întâmpina un sportiv cu pâine și sare, sper că i-a plăcut și lui Ronald, pentru că primirea la Castel pe care o organizează domnul Savin este întotdeauna minunată. În altă ordine de idei, cea mai frumoasă amintire a mea a fost în 2008, atunci când am reușit să câștig titlul olimpic și, mai mult decât atât, să o înving și pe cea mai titrată japoneză.” La rândul său, Ronald Gavril a spus: ”Am avut parte de o primire fastuoasă aici, la Bușteni, așa cum domnul Savin i-a răsplătit întotdeauna pe sportivii cu performanțe. A fost o primire elegantă, în stil de campion.”

Organizatorul fastuosului eveniment, Emanoil Savin, a ținut să menționeze următoarele: ”Astăzi, am marcat trei evenimente: Ziua Drapelului, susținerea Simonei Halep, precum și prima mare centură obținută de Ronald Gavril. În ceea ce o privește pe Simona, pot spune că ea este foarte optimistă și bineînțeles că așteptăm un rezultat favorabil, pe care toată România și-l dorește. Noi toți suntem alături de ea și de familia ei!”.