Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului susţine companiile care produc plus valoare în economie şi care constituie modele de succes ce pot fi replicate, conform unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului, preluată de Agerpres.
Potrivit sursei citate, una dintre acestea este Leoni Wiring Systems Romania, care tocmai a inaugurat a zecea fabrică pentru producţia de sisteme de cablaje auto. Cu filiale în mai multe oraşe şi localităţi din România, producătorul de componente pentru industria auto este unul dintre cei mai mari angajatori din ţară, pentru care lucrează peste 12.000 de angajaţi.
Compania are ca prioritate susţinerea comunităţilor din care face parte, având în acest scop parteneriate cu instituţiile de învăţământ şi ONG-uri alături de care promovează incluziunea persoanelor din grupurile vulnerabile. Nu în ultimul rând, la începutul conflictului din Ucraina, echipa din România a oferit posibilitatea transferului în ţară noastră a colegilor din fabricile din ţara vecină. „Industria auto este unul dintre principalele motoare ale economiei româneşti şi cum poveştile de succes trebuie multiplicate, am venit astăzi să văd fabrica din Beiuş a producătorului de cabluri pentru industria auto Leoni. Mă bucură să aud că în aceasta companie femeile ocupa un rol important în managementul organizaţiei şi unul chiar mai important în totalul angajaţilor – aproape 70%. România are nevoie de leadership feminin şi de reducerea diferenţelor de gen. Fiecare afacere de succes este o poveste despre curaj, perseverenţă şi asumarea riscurilor. Trebuie să încurajăm iniţiativele de orice fel şi să învăţăm împreună din poveştile de succes ale companiilor care activează în România”, a declarat Ştefan Radu Oprea, cu ocazia vizitei de lucru în cadrul căreia a avut loc ceremonia de inaugurare oficială a celei mai noi investiţii a Leoni în România.