V. Stoica

Așa-zisa ”extensie” a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din Capitală, care ar urma să își înceapă activitatea la Ploiești din această toamnă, va fi un fel de struțo-cămilă, cel puțin în primul an de activitate, dacă luăm în considerare declarațiile făcute de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, în cadrul ședinței ordinare de ieri.
Șeful CJ a anunțat că din toamnă ar urma să vină la Ploiești primii 50 de studenți, pentru care se va organiza ”examen separat”, după cum a afirmat ieri Dumitrescu. ”După un an de provizorat, dacă vom îndeplini condițiile, sperăm ca în anul următor să avem mai mulți studenți în Ploiești”, a mai precizat președintele CJ Prahova, care vede deja operând la Ploiești medici – profesori universitari.
Ieri, consilierii județeni au aprobat completarea hotărârii anterioare privind protocolul de colaborare dintre Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București şi Spitalul Județean de Urgenţă Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, în vederea dezvoltării procesului de învăţământ superior medical în județul Prahova. ”Prin adresa Universității Petrol-Gaze din Ploiești nr. 11659/16.06.2023, înregistrată la Consiliul Județean Prahova cu nr. 14583/20.06.2023, ni se aduce la cunoștință solicitarea făcută la această instituție de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București UMF privind închirierea unor spații în scopul derulării activităților didactice aferente unei extensii a UMFCD la nivelul municipiului Ploiești. Totodată, emitentul adresei ne înaintează propunerea sa referitoare la cuantumul cheltuielilor aferente activităților specifice, care include chiria spațiilor în care cei 50 de studenți își vor desfășura activitățile, precum și cheltuielile cu utilitățile și consumabilele necesare în laboratoarele universității în care acești studenți își vor desfășura activitățile practice”, se arată în hotărârea adoptată ieri.