V. Stoica

CFR SA a anunțat că doar firme românești au intrat în cursa pentru câștigarea contractelor de proiectare și lucrări pentru modernizarea stațiilor de cale ferată Ploiești Vest, Bușteni și Videle.

Astfel, conform sursei menționate, două asocieri de firme din România au depus oferte la procedura de licitație deschisă pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie pentru modernizarea celor trei stații, o investiție în valoare totală estimată de 38,87 milioane de lei, cu finanțare prevăzută în Programul Transporturi (PT) 2021 -2027. Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a stațiilor VIDELE, PLOIEȘTI VEST și BUȘTENI au depus oferte următoarele două asocieri de firme românești: CMA CONSTRUCT DEVELOPMENT –
SC VELMANIT IMPEX SRL și GDO MOV IMPEX SRL – Omega Cert Sistem SRL. Durata fiecărui contract va fi de 24 de luni (6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor), iar modernizarea celor trei stații vizează reabilitarea clădirilor de călători, reamenajarea piațetei stațiilor și a zonelor adiacente, modernizarea grupurilor sanitare, modernizarea peroanelor și a copertinelor, prelungirea/supraînălțarea peroanelor (stațiile Bușteni și Videle), reabilitarea tunelului pietonal (stația Bușteni), montare garduri de protecție, modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulație, amenajare parcare stația Videle. Valoarea estimată pentru fiecare stație în parte: Stația VIDELE – 9.306.379,71 lei fără TVA, Stația PLOIEȘTI VEST – 18.786.859,19 lei, fără TVA, iar Stația BUȘTENI – 10.784.330 lei, fără TVA.