Ieri dimineață, polițiștii ploieşteni au efectuat zece percheziții domiciliare în municipiu, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. După cum reiese dintr-un comunicat al IPJ Prahova, activităţile s-au desfășurat în două cauze penale diferite.
Într-o prima cauză penală, se precizează: “Angajaţii Secției nr.1 de poliție Ploiești au efectuat 6 percheziții domiciliare la persoane bănuite de tâlhărie calificată. În fapt, în seara zilei de 31 mai a.c., doi minori în vârstă de 14 și 16 ani ar fi fost deposedați prin violență de o sumă de bani. În urma perchezițiilor efectuate, două persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri».
Cu referire la cea de-a doua speţă, IPJ Prahova precizează: « Polițiștii din cadrul Secției nr.4 de poliție Ploiești au efectuat 4 percheziții domiciliare la două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
În fapt, la data de 2 iunie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că ar fi fost lovit cu un obiect tăietor-înțepător de către o persoană cunoscută.
În această cauză penală, în urma perchezițiilor efectuate, la sediul unității de poliție au fost conduși doi bărbați în vederea audierii acestora». Percheziţíile în cele două cauze mai sus menţionate au fost desfășurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab» Ploiești.