Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, în urma celor două serii de percheziţii derulate marţi dimineaţă de către poliţiştii Biroului pentru Combaterea Furturilor din Locuinţe Ploieşti, cinci persoane au fost reţinute.
Astfel, ca urmare a descinderilor efectuate în dosarul penal deschis pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, s-au descoperit și ridicat 14.000 de lei, mai multe bijuterii, precum și alte mijloace materiale de probă. Totodată, în baza probatoriului administrat, față de persoanele bănuite – trei bărbați cu vârstele de 30, 32 și 33 de ani, din București – a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca ieri să fie prezentaţi procurorilor cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cea de-a doua speţă – ce are ca obiect comitere infracţiunilor de proxenetism, tâlhărie calificată în formă continuată şi furt calificat, față de un bărbat în vârstă de 30 de ani și o femeie de 29 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urrmând ca tot ieri să fie prezentați procurorilor cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Reamintim că, marţi dimineaţă, angajaţi din cadrul Poliției Ploiești au pus în executare opt mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată în formă continuată, proxenetism și furt calificat. Descinderile au avut loc pentru documentarea a două cauze penale diferite. Într-o primă speţă, oamenii legii de la Biroul pentru Combaterea Furturilor din Locuință Ploiești au pus în executare patru mandate de percheziție în municipiul București, la domiciliile a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a reieșit că, la datele de 29 iunie 2022 și 6 martie a.c., bănuiții ar fi sustras sumele de aproximativ 47.000 de lei, respectiv 21.900 de lei din locuințele a două persoane, una dintre ele din municipiul Ploiești, pretinzând că sunt instalatori.
În cea de-a doua speţă, au fost efectuate patru descinderi în Ploieşti, la locuințele a două persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată în formă continuată și proxenetism. Din cercetări a reieșit că un bărbat, de 30 de ani, ar fi obținut foloase patrimoniale prin facilitarea practicării prostituției de către o tânără, de 29 de ani, în perioada aprilie-iunie a.c.
În aceeași cauză, la data de 16 ianuarie, femeia în cauză, care este bănuită de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie calificată în formă continuată, profitând de neatenția unui bărbat, care a apelat la serviciile sexuale ale acesteia, i-ar fi sustras acestuia, de la gât, un lanț din material prețios. Totodată, în perioada 10 martie – 1 Mai a.c., aceeași femeie ar fi obținut mai multe sume de bani de la bărbați care ar fi apelat la serviciile sexuale ale acesteia, în comuna Blejoi.