Noua campioană a județului Prahova la fotbal – Triolorul Breaza- și-a ”recepționat” laurii, medaliile și trofeul cuvenite, la ultima reprezentație pe teren propiu din acest sezon, în Liga A. Câștigătoare detașată a primului eșalon județean, unde s-a impus absolut clar, cu 30 de victorii din 33 de meciuri jucate, Breaza a mai făcut un … antrenament pentru baraj, câștigând cu 6-1 meciul din ultima etapă, cu CSO Teleajenul Vălenii de Munte, prilej cu care clubul a primit trofeul de campioană din partea președintelui AJF – Silviu Crângașu.
Pentru echipa lui Marius Vișan urmează … marea încercare, barajul de promovare, care va opune prahovenilor campioana Bucureștiului, gruparea Daco-Getica (echipa care a câștigat întrecerea din Capitală în detrimentul marii favorite și a câștigătoarei sezonului regulat, CS FC Dinamo ”a lui Badea”).
Cu 2 victorii și un egal în playoff (3-2 cu Progresul București, 3-3 cu CS FC Dinamo și 4-0 cu CSU Știinta București), gruparea ce a evoluat în Liga 1 sub numele de Juventus, chiar la Ploiești, în sezonul 2017-2018, Daco Getica, și-a anunțat și ea obiectivul, prin vocea ”șefei” Lorena Balaci – anume promovarea, astfel că vom avea un duel cu adevărat interesant, poate cel mai tare dintre toate cele 21 propuse !
Cu o multitudine de fotbaliști tineri în lot, formația bucureșteană este pregătită de Cristian Câmpeanu, fost junior la Dinamo și antrenor cu bune performanțe, cel mai important nume din echipa care va fi adversara brezenilor fiind vârful Andrei Predescu, fost golgheter al CSA Steaua București.

O grupare cu obiectiv declarat de a promova în Liga 3, trupa din București va găzdui prima manșă a barajului de promovare, în 17 iunie, ora 18:00, pe stadionul din cartierul Colentina. Pe 24 iunie, de la ora 17:30, pe stadionul Eugen Șoriceanu, din Breaza, se va disputa manșa retur.
Cum în 2024 Breaza urmează a sărbatori 100 de ani de la primul joc de fotbal în localitate, revenirea în al treilea eșalon național, chiar în anul centenarului fotbalului brezean, ar reprezenta un vis implinit pentru componenții lotului și staffului, dar și un frumos cadou pentru toți iubitorii fotbalului din Breaza! Până la baraj însă, Tricolorul merită felicitări pentru un sezon pe care l-a dominat clar și, mai ales, pentru ”normalitatea” pe care a dovedit-o permanent.

Rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:
Petrolul 95 Ploiești – Atletic Ploiești 5-2
CS Câmpina – Avântul Măneciu 3-0
CSO Băicoi – FC Bănești 3-0
Tricolorul Breaza – Teleajen Văleni 6-1
Voința Vărbilău – CSO Boldești 1-2
CS Mănești – CS Brazi 4-4
CSC Berceni – Unirea Urlați 0-3
CS Strejnic – CS Cornu 1-8
Triumf Poiana Câmpina – AFC Brebu 1-4

Etapa viitoare, ultima, 10-11 iunie
FC Bănești – CS Câmpina
Atletic Ploiești – CS Strejnic
Avântul Măneciu – Petrolul 95 Ploiești
AFC Brebu – CSO Băicoi
CS Brazi – Voința Vărbilău
CSO Boldești – Triumf Poiana Câmpina
Teleajen Văleni – CS Mănești
Unirea Urlați – Tricolorul Breaza
CS Cornu – CSC Berceni

Proiect câștigător pentru AJF Prahova

Consiliul Județean Prahova a publicat lista punctajelor și rezultatelor obținute în urma evaluărilor proiectelor depuse, conform Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.
Astfel, proiectul depus de AJF Prahova cu titlul “Fotbalul, impact semnificativ la nivel social de sănătate, economic, precum și pentru performanță” a fost admis pentru finanțare, cu 85.8 puncte. Proiectul se adresează atât echipelor de juniori, cât și echipelor de seniori participante în competițiile organizate de AJF Prahova și propune dotarea tuturor membrilor afiliați cu echipamente sportive și echipamente medicale. Obiectivul principal este acela de dezvoltare a fotbalului, promovarea toleranței și a respectului în sport, proiectul fiind o premieră pentru forul de pe strada Pielari.