Mai multe razii rutiere efectuate de către agenţii rutieri prahoveni la sfârşitul săptămânii au scos la iveală aceleaşi metehne ale unor şoferi: conducerea sub influenţa alcoolului.
Iată şi câteva exemple dintre multe altele, prezentate într-un comunicat de presă al IPJ Prahova: “La data de 6 mai, în jurul orei 9.30, agenţi din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ230, în comuna Cerașu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani din comună.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. În ziua de duminică, 7 mai, poliţiştii din Urlaţi au tras pe dreapta, în comuna Ceptura, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Gornet Cricov.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de ­sânge.
În aceeaşi zi, tot agenţi rutieri din Urlați au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, care circula pe DJ102K. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul acesteia a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. (…)
În jurul orei 23.30, în aceeași zi de duminică, polițiștii rutieri ploieşteni au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 46 de ani.
Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, deși i-a fost adus la cunoștință faptul că refuzul sau sustragerea constituie infracțiune. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice».