În noaptea de luni spre marţi (22/23 mai), în jurul orei 1.00, polițiștii rutieri ploieşteni au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale. Concret, după cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, «din cercetările oamenilor legii a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun, din Ploieşti, ar fi acroșat un alt autoturism care se afla parcat în dreptul unui imobil, ulterior acesta continuându-și deplasarea, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând într-o țeavă de gaze.
În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Întrucât bărbatul manifesta un comportament specific consumului de substanțe psihoactive, polițiștii rutieri l-au imobilizat şi încătușat, fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. La unitatea medicală, conducătorul auto a intrat în stop cardiorespirator, ulterior fiind constatat decesul acestuia.
Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei. În cauză, cercetările sunt continuate pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, dar și pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”. Într-un al doilea comunicat de presă al poliției prahovene, se face următoarea precizare:
«În cursul zilei de astăzi (n.n. – ieri) , 23 mai a.c., a fost efectuată necropsia bărbatului de 31 de ani, iar rezultatul acesteia a arătat faptul că moartea a fost neviolentă și a fost cauzată de o insuficiență cardiorespiratorie acută pe fondul unei cardiomiopatii hipertrofice.
Astfel, nu au fost constatate leziuni traumatice care să aibă legătură de cauzalitate cu decesul».