Petrolul a demontat orice ”scenariu” care făcea din formația ploieșteană o echipă ”darnică” în duelul cu cea cu care a ”împărțit” arena ”Ilie Oană” de ani buni – Chindia.
Târgoviștenii, cu mare foame de puncte, pentru a rămâne măcar pe loc de baraj, au pierdut în fața ploieștenilor, la capătul unui joc în care greșelile, în ambele tabere, au fost decisive pe tabelă, iar Petrolul a fost echipa care a crezut și a… greșit mai puțin, câștigând trei puncte extrem de importante pentru onoare și, de ce nu, pentru câștigarea play-out-ului.
La fel ca și celelalte meciuri directe cu Chindia, jucate în acest campionat pe „Ilie Oană”, și cel de acum a avut parte de o desfășurare palpitantă, cu răsturnări de situație pe tabela de marcaj. De această dată, diferit față de precedentele două confruntări, târgoviștenii au fost cei care au reușit să deschidă scorul, Popadiuc (5) profitând de o nesiguranță a defensivei „galben-albaștrilor”, în frunte cu Seniko Doua – foarte slab la acest joc, înainte de a înscrie cu un șut din interiorul careului: 1-0! „Lupii” n-au avut răspuns până la pauză și, astfel, „gazdele” au intrat la cabine în avantaj, Petrolul acuzând, pe lângă absențele lui Jair și Jefferson, și accidentarea de ultim moment a lui Mathaus – devenit indisponibil la încălzire, astfel că Ricardo Grigore ”s-a trezit” titular!

Imediat după reluare, Chindia a trecut pe lângă 2-0, la lovitura de cap a lui Corinus (47), la care mingea a lovit transversala, după care, însă, filmul s-a schimbat complet. Pîrvu a mutat inspirat, aruncându-l în luptă pe Ismael DIOMANDE, iar ivorianul și-a pus rapid amprenta pe cursul meciului, marcând, în minutul 50, cu un șut de la 25 de metri, dar și cu ajutorul lui Căbuz, păcălit de traiectoria balonului, mingea lovindu-l… în frunte pentru 1-1!
Târgoviștenii au mai avut o răbufnire și, pentru câteva minute, au celebrat golul doi, după ce Popa (58) l-a învins pe Vâlceanu cu un șut din afara careului, însă VAR-ul a intervenit și a anulat golul, pentru că Buș, venit din poziție de ofsaid, a făcut un „paravan” în fața lui Meijers și a influențat decisiv faza.
Câteva minute mai târziu, Irobiso (66) a egalat și scorul barelor, cu o deviere în transversală după o centrare venită de la Budescu, dar GROZAV a fost cel care a decis, în cele din ur mă, destinația celor trei puncte. O intervenție la sacrificiu a lui Papp, în propria jumătate de teren, s-a transformat într-o pasă pentru Gicu, cel care, mai apoi, a luat acțiunea pe cont propriu și, plecat spre poarta adversă aproape de la centrul terenului, a șutat de la 25 de metri, în dreapta lui Căbuz: 1-2!

A fost golul care i-a „liniștit” pe dâmbovițeni, incapabili să revină și să obțină ceva dintr-un meci extrem de important pentru ei în cursa pentru evitarea retrogradării. Petrolul s-a impus, astfel, cu 2-1, a bifat cel de-al cincilea succes din play-out și, cu 34 de puncte, urcă, momentan, pe prima poziție de play-out.
Urmează o nouă partidă pe „Ilie Oană”, ultima din acest sezon, ce se va disputa sâmbătă, 13 mai, de la ora 14.30, cu AFC Hermannstadt.

Chindia Târgoviște – FC Petrolul 1-2 (1-0)
Stadion: ”IlieOană”. Spectatori: circa 4. 000. Marcatori: Popadiuc (5)/Diomande (50), Grozav (77).
Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Corinus, Ioniță (69 Șerban) – Dulca, Akhmatov – Popadiuc, Popa, Neguț (46 Dumitrașcu) – Buș (69 Cooper). Antrenor: Anton Petrea.
Petrolul: Vîlceanu – Papp, Meijers, R. Grigore – Doua (68 Borța), Purtic (46 Diomande), Seto, Grozav, Țicu (cpt) – Irobiso (90+1 Dumitriu), Budescu (68 Moldoveanu). Antrenor: Florin Pîrvu.
Cartonașe galbene: Dumitrașcu (73), Șerban (81), Orozco (85)/Purtic (24), Meijers (36), Seto (84), Borța (90+4)
Au arbitrat: Marin Barbu – Ferencz Tunyogi și Adrian Popescu.
Rezervă: Bogdan Dumitrache.
Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan. Arbitru AVAR: Marius Marchidanu.
Observatori: Romulus Chihaia (pentru organizare) și Octavian ­Șovre (pentru arbitraj).

Foto: Răzvan Păsărică