Polițiștii ploieşteni l-au reţinut pe un tânăr în vârstă de 24 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de amenințare, distrugere și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
„Din cercetări – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova – a reieșit că, la data de 22 noiembrie 2022, tânărul în cauză ar fi provocat distrugeri la două autoturisme parcate pe Aleea Militari din Ploiești, aparținând fostei prietene, totodată amenințând-o cu acte de violență. Ulterior, la data de 24 noiembrie 2022, Judecătoria Ploiești a emis un ordin de protecție prin care acesta este obligat să păstreze o distanță de 200 de metri de fosta sa prietenă și de mama acesteia. În ziua de 13 martie 2023, la sediul de poliție s-au prezentat cele două femei care au sesizat faptul că bărbatul nu ar fi respectat ordinul de protecție emis prin aceea că ar fi venit în parcarea blocului unde locuiesc și ar fi provocat distrugeri la autoturismul utilizat de către acestea.
În ziua de marţi, 2 mai a.c., în baza unui mandat de aducere și în urma probatoriului administrat, față de tânărul din municipiul Ploiești a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive».