F. T.

Fără doar și poate, la consolidarea unui climat optim de siguranță rutieră, pe termen lung, una dintre modalitățile educative de maximă eficiență este angrenarea copiilor în întreceri aplicative, care vin să le stimuleze acestora interesul pentru cunoașterea și aplicarea normelor rutiere”, scriu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, într-un comunicat de presă.
În acest context, sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial „Constantin Stere” din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ,,Educație rutieră – Educație pentru viață”.
„La competiție au participat şase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din municipiul Câmpina și din orașele Comarnic, Mizil, Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte.
Prin această activitate, ne dorim să aducem în atenția copiilor, regulile care vor pune bazele viitorilor participanți la trafic, pentru siguranța noastră, a tuturor.
Le urăm mult succes la faza națională câștigătorilor, Ioana, Robert, Mihail și Eduard, elevi ai Școlii Gimnaziale nr.1 Mizil, și sperăm să transmită și prietenilor lor ce au învățat în urma acestei competiții educative”, se mai menţíonează în documentul de presă amintit.
Evenimentul s-a desfășurat în colaborare cu Automobil Clubul Român și Inspectoratul Școlar Județean Prahova, cu sprijinul administrației Parcului Bucov.
Foto: IPJ Prahova