În perioada 2-7 mai, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei în trafic, dar şi pentru sancţionarea celor care comit abateri, fiind aplicate 1752 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat legislaţia în vigoare.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, «au fost aplicate 600 de sancțiuni conducătorilor auto care au depășit limita legală de viteză și 135 celor care nu foloseau centura de siguranță.
De asemenea, au fost aplicate 37 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 18 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 92 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
De asemenea, opt şoferi au fost sancţionaţi pentru conducerea sub influenţa alcoolului, 20 – pentru staționarea pe banda de urgență şi 13 pentru depășiri neregulamentare și una pentru conducere agresivă. În total, în perioada mai sus-menţionată au fost reţinute 102 permise de conducere, fiind retrase şi 59 de certificate de înmatriculare”.