Anul acesta, Muzeul Pietrei din comuna Sângeru, județul Prahova, face parte pentru întâia oară din programul „Noaptea Muzeelor”.

Vizitatorii au prilejul să descopere vechea civilizație a pietrei, satul românesc de odinioară, cu tot ce  reunește el: ogradă, obiecte de uz gospodăresc, sculpturi inspirate din măștile moldovenești și alte civilizații… O minifermă de păsări și animale, aflată într-una dintre cele trei curți ale muzeului, bucură și animă copiii, și nu doar. De asemenea, pot fi admirate două expoziții. Expoziția de pictură – „Cu și fără nori”, autor Ana Luciana Avramescu, și expoziția de caricatură – „Cetățeni din satul Terra”, autor graficianul Marian Avramescu.

Colecția de sculptură în piatră adună câteva mii de obiecte, realizate de meșteri populari din toate zonele țării. Acestea sunt expuse pe o suprafață de 7000 mp, unde se află și construcția unei biserici din piatră, ultimul proiect al poetului Lucian Avramescu, care-și are odihna veșnică lângă acest lăcaș

Muzeul Pietrei vă invită sâmbătă pentru a vizita acest loc unic în România. Accesul se face gratuit, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Noaptea Muzeelor 2023 (ediția cu numărul 19) va avea loc sâmbătă, 13 mai , în muzee din România, dar și în Republica Moldova.

Noaptea Muzeelor este organizată de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) şi a devenit, în ultimele aproape două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale, un adevărat fenomen social, cu o audienţă de un milion de persoane la nivelul întregii ţări.

Evenimentul aduce publicului expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive.