Fl.Tănăsescu 

“Les jeux sont faits?!”, credeţi că-şi spun  resemnaţi stranierii  din lotul  divzionarei din  Liga a III-a,  Viitorul Dăeşti, după înfrângerea  pe teren propriu, în manşa întâi a barajului de promovare? Nicidecum!
Nicidecum, fiindcă a  spus-o unul dintre jucătorii gazdelor,  în româneşte,  atunci când arbitrul de rezervă a anunţat trei minute de prelungire: “Mai e şi returul!”. . .
Pe stadionul din  judeţul  Vâlcea,  linişte şi pace  cu vreo oră înainte de începerea meciului.  După aia,  nebunia  golurilor. Şi a ratărilor.
Trei ocazii “cât casa” au avut  elevii antrenaţi de Răzvan Vlad  în prima jumătate  de oră, dintre care una şi-a pus amprenta pe tabela de marcaj:  Gazde –  Oaspeţi 0-1.  Înscrisese  Brăilă, după o centrare venită de pe dreapta.
Trei ocazii pe fondul  unui joc în care CS Blejoi a  legat mai bine, pornind atacuri cu  pase  scurte  din preajma propriului careu. Joc legat, în care  linia mediană  îşi făcea cu brio datoria. Un exemplu este  Enache,  cu incursiunile pe banda dreaptă.
Cu toate acestea, s-a făcut de 1-1 cu nouă minute înainte de final, la o fază care nu anunţa nimic, cum se spune în fotbal. Era minutul 37. Marcator: Cr. Munteanu.  Doar că, de pe banca tehnică a gazdelor, se aude un oftat: “Nu reuşim să intrăm la vestiare măcar cu un egal!”.  Nu, fiindcă a înscris Enache, despre care aminteam mai sus, cu cinci minute înainte de finalul primei reprize. La  pauză,  un oficial de la echipa gazdă vine la oaspeţi şi-i spune lui Eugen Goicea, fostul director al FC Petrolul Ploieşti: “Da’ chiar  aveţi echipă bună. Îmi  place”.
După nici trei minute de la reluare,  confirmă că CS Blejoi este o echipă bună:  acelaşi Brăilă urcă scorul la 3-1 pentru CS Blejoi.
Ei, şi  după asta a început nebunia.
Deliberat sau nu,  oaspeţii  bat în retragere,  “pentru a conserva” – cum se spune –  rezultatul.  Gazdele nu s-au lăsat prea mult invitate şi au luat cu asalt poa rta apărată de  Bălănică.
Şi golul plutea în aer…. Şi pică în minutul 57, după un meleu în careu, în care centralul dictează lovitură de pedepasă.
Penaltiul  este transformat de  Mihai Costea şi  Viitorul Dăeşti reintră în joc. Gazde- Oaspeţi 2-3. Şi a fost doar o chestiune de timp – un sfert de oră – până  să vină şi egalarea. Marcator, stranierul Tchassem, în minutul 72.  Apoi, a început încrâncenarea.  Câteva clinciuri se lasă cu ceva accidentări. De la CS Blejoi,  a terminat accidentat portarul Bălănică, au ieşit de pe teren, accidentaţi,  Pahonţu şi Giuroiu.  Şi  “pică” al doilea penalti pentru  Viitorul.  Era minutul  85 când acelaşi Mihai  Costea  se îndreaptă spre punctul cu var şi … Şi şutează puternic în transversală!  Poate a fost “momentul cheie”al jocului de la Dăieşti şi chiar al dublei pentru baraj. Sau poate nu!  Şi se anunţă trei minute de prelungire. Iar la ultimul atac al Blejoiului, D.Ilie strecoară mingea în plasă.
Gazde- Oaspeţi 3-4.
Adică, victorie pentru CS Blejoi.
Zarurile au fost aruncate, după acest rezultat? Nu! Jocurile au fost făcute? Nici pe departe! Urmează manşa a doua, sâmbătă, la Blejoi. Că doar a avertizat un jucător gazdă”: “Mai e şi returul!”.

Viitorul Dăeşti – CS Blejoi 3-4 (0-2)
Marcatori: Cr. Munteanu (37), M. Costea (57-11m), Tchassem (72)/Brăilă (4, 48), Enache (40), D. Ilie (90+4)
Viitorul Dăeşti: Păuşescu – Nwabueze, Pȋrvulescu, Cr. Munteanu, Ghiţă (66 Vasile) – Cioinac (66 Prunaru), Pȋrvu (77 Iordache) – Nicula (88 Duţu), M. Costea, Popolan (66 Njindja) – Tchassem. Antrenor: Viorel Ciofȋcă
CS Blejoi: Bălănică – Şerban, Nicolae, Giuroiu (63 Stoica), Ghinea – Cosmin Munteanu, Pahonţu (79 Dima), Enache (72 Mănescu) – Brăilă, D. Ilie, Niţescu. Antrenor: Răzvan Vlad.
Avertismente: Nicula (76), Duţu (90+1)/Giuroiu (38), Pahonţu (56), D. Ilie (90+4)
Arbitri: Claudiu Gaitin (Timişoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj) și Patrik Ștefan Sandu (Timişoara). Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova).
Observator de arbitri: Bogdan Dragoș (Făgăraş).
Delegat de joc: Vasile Daniel Blagoe (Bucureşti)