În perioada 22-26 mai, la nivelul tuturor inspectoratelor de poliţie judeţene se derulează o nouă ediţie a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii».
În acest context, într-un comunicat de presă al Poliţiei Române se menţionează: “Dacă vreți să aflați cum puteți preveni să deveniți victima unei infracțiuni sau care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpinați, dacă vreți să discutați despre consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, participați la activitățile organizate de specialiștii în prevenirea criminalității din județul sau orașul dumneavoastră.
Obiectivul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea urmărilor ce decurg din comiterea de infracțiuni(…)». În cadrul campaniei sunt abordate teme precum violența domestică, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, disparițiile de minori, siguranța copiilor, precum și siguranța în mediul online.