George Marin

Turneele finale ale juniorilor III, băieți și fete, au demonstrat că handbalul este privit cu foarte mare aplicație în Prahova și semnele că viitorul pare asigurat sunt din ce în ce mai solide. Chiar dacă echipele noastre nu au reușit să câștige vreun titlu național, rezultatele din recent încheiatele turnee ale juniorilor III demonstrează capacitatea handbalului juvenil din Prahova și ne lasă să întrezărim o creștere către performanțe deosebite. Echipele participante la aceste turnee finale merită aplauze pentru realizările lor, precum merită și sportivii care au primit distincții individuale la finele întrecerilor.
În turneul „Valoare” al fetelor – turneu care a decernat titlul național, cucerit de Corona Brașov – Ploieștiul și-a disputat finala mică „în familie”. Academia Junior a învins CSM cu 34-32 (19-13), după un joc la fel de disputat cum au fost și cele din grupele geografice. Pe lângă medaliile de bronz, două fete de la Academia Junior au primit distincții personale. Diana Marin a fost desemnată MVP – ul competiției, în timp ce Diana Lefter a dobândit titlul de golgheter al turneului, cu 50 goluri marcate.
În turneul secund al fetelor, „Speranță”, locul întâi a revenit altor fete din Ploiești, celor de la Activ Prahova, care au învins clar CSȘ Caracal cu 35-30 (18-12). Și în această competiție MVP-ul a fost din Ploiești, Daria-Georgiana Comendant, în timp ce golurile înscrise de echipiera tinerelor „bufnițe”, Alexandra Nicoleta Hera, 64 la număr, i-au adus acesteia titlul de golgheter al turneului. Băieții de aceeași vârstă au înregistrat rezultate bune, chiar dacă nu au reușit să se ridice la cotele atinse de fete. În turneul „Valoare”, CSM Ploiești s-a clasat pe locul al cincilea, promisiunea de progres fiind pentru anul viitor. În schimb, în turneul „Speranță”, CS Brazi a reușit să dispute finala (pierdută, 29-41) în fața ACS Avatar Brașov. În ciuda înfrângerii suferite, performanța tinerilor handbaliști din Brazi este mai mult decât dătătoare de speranțe pentru viitor.

Începând de miercuri, echipa de juniori I a CSM Ploiești va participa la turneul final „Speranță”, urmând a întâlni, în meciurile din grupă, echipele LPS Suceava, CSȘ Făgăraș și Dinamyc Zalău.