• Trei tineri – bănuiţi că ar fi furat din comuna Tinosu un tractor şi o remorcă!

F.T.

Ieri dimineaţă, angajaţi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au pus în executare 11 mandate de percheziții în comunele Bilciurești și Crevedia ( județul Dâmbovița) și în Ploiești, dar și în comuna Blejoi, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie.
Activitățile sunt desfășurate în cadrul a două cauze penale diferite.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, o primă serie de descinderi – şase la număr- a fost efectuată de către polițiștii din cadrul Secției rurale Cocorăștii Colț, la locuințele unor tineri cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani.
„În fapt, persoanele bănuite ar fi sustras, în noaptea de 19 spre 20 martie a.c., din comuna Tinosu, un tractor agricol și o remorcă, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de lei”, explică reprezentanţii poliţie prahovene motivul descinderilor.
O altă serie de percheziţii – la cinci adrese unde locuiau persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie – au efectuat-o polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului.
„În cadrul acestei cauze penale – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova- , s-a reținut faptul că, la data de 1 Mai a.c., un tânăr ar fi fost deposedat prin acte de violență de către bunurile ­personale”.
Activitățile pentru documentarea celor două cauze penale au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al jandarmilor Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești.