F.T.

Ieri dimineață, angajaţi ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au pus în executare şapte mandate de percheziții în comuna Dumbrăvești și în Ploiești, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.
Activitățile sunt desfășurate în cazul a două cauze penale diferite.
Astfel, după cum precizează reprezentanţii poliţiei prahovene într-un comunicat de presă, “lucrători de la Biroul de Combatere a Furturilor din Locuințe au efectuat şase percheziții domiciliare în comuna Dumbrăvești, la locuințele unor persoane bănuite că, în luna martie a.c., ar fi sustras dintr-o societate comercială mai multe bunuri bunuri în valoarea de aproximativ 250.000 de euro.
Totodată, și oamenii legii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au descins la domiciliile a două persoane, bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.
În cadrul acestei cauze penale, s-a reținut faptul că, la data de 17 mai a.c., unei persoane i-ar fi fost sustras un portofel, prejudiciul fiind de aproximativ 6.000 de lei, iar printre autorii bănuiţi de comiterea faptei sunt cei la care au avut loc descinderile».
Nouă personae au fost conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru a fi audiate.
Suportul de specialitate al acţiunilor de ieri a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acestea participând şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile»Matei Basarab» Ploiești.