• Patru dintre ele – bănuite că au furat din Tinosu un tractor cu remorcă

F.T.

În urma a două serii de percheziţii derulate simultan, marţi, de către oamenii legii din cadrul IPJ Prahova, în comunele Bilciureşti şi Crevedia (Dâmboviţa), respectiv în comuna Cocorăştii Colţ şi Ploieşti, au fost ridicate mai multe mijloace de probă pentru completarea dosarelor penale deschise pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi, respectiv, tâlhărie.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al poliţiei prahovene, « în cazul faptei de furt calificat, lucrătorii din cadrul Secției rurale Cocorăștii Colț au reținut, pentru 24 de ore, patru tineri cu vârstele cuprinse între 18 și 26 de ani, urmând să fie prezentați unității de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Totodată, în cazul descinderii efecuate în Ploieşti, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr în vârstă de 19 ani.
Reamintim că, marţi, oamenii legii din cadrul IPJ Prahova au pus în executare 11 mandate de percheziții în comunele Bilciurești și Crevedia ( județul Dâmbovița) și în Ploiești, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie, acţiunile vizând două cauze penale distincte.
O primă serie de şase percheziţii a fost efectuată de către polițiștii din cadrul Secției rurale Cocorăștii Colț, la locuințele unor tineri cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, care în noaptea de 19 spre 20 martie a.c. au furat, din comuna Tinosu, un tractor agricol și o remorcă.
Cealaltă serie de percheziţii a fost efectuată la cinci domicilii, unde locuiau persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. În cadrul acestei a doua cauze penale, cercetările vizează faptul că, la data de 1 Mai a.c., un tânăr ar fi fost deposedat prin acte de violență de către bunurile personale.