Orice machiaj reușit necesită efort, pregătire și timp pierdut în fața oglinzii. De la fondul de ten, la fard, de la rimel, la blush, ruj și creion pentru sprâncene, acestea sunt doar câteva dintre produsele pe care le aplici pentru un look scos din cele mai recente reviste de modă.

Cum ar fi, totuși, să poți să termini aranjatul într-un timp mult mai scurt, fără să trebuiască să te îngrijorezi legat de calitatea sa? Pentru că, fără doar și poate, ai momente în care ești fie prea obosită, fie prea grăbită atunci când te aranjezi. Dar dacă ai avea mereu sprâncenele pe care ți le dorești, doar cu un minim efort?

Ce înseamnă laminarea sprâncenelor?

 Dacă în ultima vreme ai văzut pretutindeni femei cu sprâncene perfecte și te-ai întrebat cum reușesc să arate atât de bine, află că această procedură este secretul lor. Este vorba despre o metodă de îngrijire și înfrumusețare foarte simplă, care se poate realiza fie la salon, fie acasă, dacă deții elementele potrivite.

Această metodă presupune aranjarea sprâncenelor și fixarea lor așa cum îți dorești să arate. Mai mult, laminarea sprâncenelor poate dura de la patru până la chiar opt săptămâni, în funcție de produsele pe care le folosești. Cu alte cuvinte, cu un minim efort, obții sprâncenele pe care ți le dorești.

Ce trebuie să știi înainte să efectuezi laminarea sprâncenelor?

Dacă pielea din jurul sprâncenelor se decojește sau este foarte sensibilă, este indicat să consulți un dermatolog înainte de a aplica un astfel de tratament de înfrumusețare – tocmai pentru că nu vei ști cum va reacționa pielea ta.

Mai mult, dacă suferi de orice afecțiune la nivelul pielii feței, precum acneea sau leziunile rezultate din cauza altor tratamente, trebuie să consulți un specialist înainte să urmezi această procedură.

Te întrebi dacă această tehnică este dăunătoare? Răspunsul este: nu. Cu toate acestea, este indicat ca prima procedură de acest tip să fie realizată la salon, de către un specialist, pentru a fi sigură că vei obținre rezultatul dorit.

Dacă nu ești suficient de pregătită și de sigură pe abilitățile tale, există riscul ca forma pe care o aplici să nu fie cea potrivită și să îți schimbe cu totul aspectul feței sau, mai rău, să nu ai suficientă precizie în mișcări atunci când aplici această procedură.

 Cât costă un kit de laminare a sprâncenelor și unde îl găsești pe cel mai bun?

 Dacă nu ai încredere în propriile abilități, poți încerca să mergi la salon, chiar si pentru machiaj. Tehnicianul va ști, cu siguranță, care este cel mai potrivit kit pentru sprâncenele tale și va putea, de asemenea, să-ți dea o formă care să-ți evidențieze trăsăturile, lucru cam greu de obținut acasă, mai ales la prima încercare.

Dacă vrei, totuși, să te aventurezi de una singură și să efectuezi această metodă de înfrumusețare la tine acasă, trebuie să știi că cel mai bun kit este acela care se potrivește nevoilor tale, pentru că și sprâncenele diferă de la om la om. Asemenea firului de păr și firul sprâncenelor poate fi mai lung sau mai scurt, mai subțire sau mai gros, mai puternic sau mai slab pigmentat.

Atunci când îți cumperi kitul, este recomandat să ții cont de culoarea firului de păr și de efectul dorit după aplicarea acestui „tratament prelungit”. Majoritatea kiturilor aflate pe piață promit alungirea și curbarea sprâncenelor. Cât despre preț, acesta se situează, în funcție de produsul ales, cu câteva zeci de lei sub sau peste suma de 100 de lei, în timp ce efectuarea acestei metode la salon poate ajunge și până la mai bine de 600 de lei.

 Ce mai aștepți?

Știi deja că sprâncenele pot să schimbe întregul aspect al unei persoane, iar modul în care ți le aranjezi spune foarte multe despre tine. Tocmai pentru că se află tot timpul „la vedere”.

Bucură-te mereu de cel mai fresh look și de cea mai cool versiune a ta. Comandă-ți un kit de îngrijire și înfrumusețare, atât pentru sprâncene, cât și pentru gene, și redu considerabil timpul pe care îl petreci zilnic în fața oglinzii.