Cetăţenii români care doresc să viziteze Mongolia în scopuri turistice o pot face fără a mai aplica pentru viză, a precizat Ambasadei Mongoliei în România, printr-un comunicat de presă preluat de Agerpres.
Guvernul de la Ulan Bator a publicat o listă de 34 de ţări, printre care şi România, ai căror cetăţeni vor putea vizita această ţară în scopuri turistice, fără a avea nevoie de viză.
Această decizie a fost luată în contextul în care guvernul mongol a anunţat că anii 2023-2025 sunt dedicaţi încurajării turismului în această ţară, fiind declaraţi „Ani pentru a vizita Mongolia”.
Pentru a nu mai avea nevoie de viză de Mongolia, cetăţenii români vor trebui să călătorească în scopuri turistice, iar perioada şederii în Mongolia să nu depăşească 30 de zile, începând cu 4 ianuarie 2023 şi până la sfârşitul anului 2025.
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Mongolia în alte scopuri – călătorii de afaceri, studii, pentru muncă etc – şi pentru perioade mai mari de 30 de zile, au nevoie în continuare de viză.