Ai organizat vreodată o petrecere cu cocktail-uri acasă și te-ai întrebat ce ai nevoie într-adevăr pentru a face cocktail-uri la domiciliu de care să te bucuri cu toți prietenii tăi? Ei bine, nu mai căuta! Am pus la cale o listă de elemente esențiale de care are nevoie orice organizator de petrecere cu cocktail-uri, pentru a face cocktail-uri delicioase și de mare gust acasă.

Și dacă nu ai dat o astfel de petrecere până acum, e timpul să o pui pe listă, pentru că poate fi o activitate foarte plăcută și amuzantă. Fiecare poate face ce cocktail dorește, puteți avea tematici – de exemplu, o seară cu cocktailuri care au ca bază doar Jack Daniel’s sau o seară cu coktailuri italienești, pentru iubitorii de Aperol Spritz.

  1. Instrumente

Primul element esențial de care ai nevoie sunt instrumentele. Pentru a răci, amesteca și dilua cocktail-urile ai nevoie, evident, de un shaker de cocktail. Există diferite tipuri de shakere de cocktail. Oamenii cred adesea că cu cât este mai scump, cu atât este mai bun, dar asta nu e decât un mit.

De la shakerul ieftin din plastic de 20 de lei  până la cel din argint placat la peste 1000 de lei, nu contează cât de scump este shakerul. Trebuie doar să-și îndeplinească scopul și să știi cum să-l folosești. Cumpără un shaker care face treaba. Dacă organizezi o petrecere pentru 50 de persoane, nu ar fi logic să cumperi un shaker mic din plastic care se va sparge după 5 agitări.

Alte instrumente esențiale pentru a face diferite tipuri de cocktail includ o lingură de bar, un muddler, un Mexican elbow și o sită. Și dacă nu știi cum să-ți măsori dozele, atunci ia-ți un jigger.

2. Pahare

Indiferent dacă organizezi o mică petrecere exclusivistă cu cocktail-uri sau o petrecere mare și plină de muzică acasă, paharele sunt esențiale. Prezentarea este o parte importantă a cocktail-urilor, iar paharele sunt o mare parte din prezentare. Nu uita, obține paharele potrivite pentru cocktail-urile potrivite. Nu vrei să prezinți un Cosmopolitan într-un pahar de whisky. Nu, Cosmopolitan-ul tău merită un pahar elegant de Martini, în timp ce un Negroni este bine servit într-un pahar solid de Rocks. Multe sticle de băuturi spirtoase, cum ar fi Jack Daniel’s, vin și cu tipuri de pahar din care ar trebui servite, pentru a face acțiunea și mai ușoară.

3. Băuturi Spirtoase

Cunoștințele detaliate despre băuturile spirtoase te vor ajuta foarte mult atunci când faci cocktail-uri acasă. În cazul în care nu ai cunoștințe detaliate despre băuturile spirtoase (ceea ce este perfect în regulă), iată o listă cu cele 5 băuturi spirtoase esențiale de care ai putea avea nevoie pentru a crea licoarea delicioasă.

  • Rom: Băutură spirtoasă din trestie de zahăr
  • Whisky: Băutură spirtoasă veche pe bază de cereale, cum este Jack Daniel’s
  • Tequila: Băutură spirtoasă pe bază de agave
  • Vodka: Orice băutură spirtoasă pe bază de zahăr fermentabil
  • Gin: Băutură spirtoasă neutra pe bază de alcool aromatizată cu boabe de ienupăr și plante.

Desigur, există și alte băuturi spirtoase în lume. Dar cu aceste cinci băuturi spirtoase diferite, poți deja să faci numeroase cocktail-uri.

4. Lichior

Cu doar băuturi spirtoase, nu poți face acele cocktail-uri delicioase. Pentru a face cocktail-uri ai nevoie și de arome. Un ingredient care cu siguranță îți va aduce acele arome este un lichior. Lichiorurile oferă o gamă largă de arome. De la cunoscutul Triple Sec până la lichiorul floral de soc. Orice aromă vrei, probabil poți găsi un lichior care conține acea aromă. Lichiorurile sunt de obicei dulci, deci dacă folosești multe lichioruri în cocktail-uri, invitații tăi ar putea avea nevoie să meargă la dentist a doua zi. Fii atent la rețeta cocktail-urilor pentru a menține un echilibru bun între lichiorurile dulci și celelalte băuturi spirtoase și ar trebui să fie în regulă. De exemplu, nu poți combina Jack Daniel’s cu ceva extrem de dulce și floral, pentru că nu va fi o rețetă reușită.

5. Citrice

Pentru a echilibra acele tonuri dulci în cocktail-uri, ai nevoie de ceva acru. Cele mai comune ingrediente acide folosite în cocktail-uri de barmani din întreaga lume sunt sucul de lămâie și sucul de lime.

Acum că știi ingredientele și ustensilele de care ai nevoie, e timpul să experimentezi!

(P)