* În fundaţia acesteia se află ­îngropată „Capsula timpului“

F.T.

Construcţia viitoarei săli de sport a Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia – în fundaţia căreia a fost îngropată «Capsula timpului», cu mărturii pentru viitor – a ajuns în faza de turnare a pardoselii din beton armat, urmând să se continue cu suprastructura.
Potrivit reprezentanţilor centrului sinăian, clădirea va dispune de 102 locuri în tribună, vestiare, grupuri sanitare și tot ceea ce ține de o sală de sport modernă. Reamintim că, la începutul lucrărilor, jandarmii sinăieni au ţinut să marcheze un eveniment important pentru istorie, respectiv îngroparea «Capsulei timpului» în fundația viitoarei săli de sport a Centrului Montan Sinaia.

În acest sens, la mijlocul lunii martie au fost aşezate, în fundaţia viitorului edificiu, drept mărturie a activităţilor specifice jandarmilor, o carabinieră, o busolă, un scurt istoric şi fotografii.
De asemenea, în «Capsula timpului» au fost scrise de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române următoarele cuvinte: ,,Ideea de a îngropa undeva, în temelia unei clădiri, un mesaj care să fie descoperit peste zeci sau chiar sute de ani de o generație din viitor, un viitor pe care cu greu l-am putea intui în detaliu, aduce un plus de valoare oricărui edificiu. Un mesaj-îndemn lăsat de noi, cei de astăzi, ce vom fi considerați, peste ani, înaintașii unei generații”.
(Foto- Centrul Montan Sinaia)