Spiritul, tradiția Petrolului sunt dusemai departe atât de actualele generații de jucători, cât și de cei care au trecut, deja, de vremea când… ridicau tribunele în picioare! Petrolul a format caractere, sportivi și, mai ales, oameni, prieteni, după 46 de ani, componenții echipei de juniori republicani care, în 1977, ajungeau până în finala campionatului național fiind reuniți la un joc pe teren sintetic, pe proprietatea lui Mihai Afiliu, care este, în acest moment, cel mai mare investitor în agricultură din județul Buzău. Fostul portar de la Petrolul și Steaua Mizil a ținut să strângă la un loc mare parte dintre cei alături de care a trăit frumoasele emoții fotbalistice, în momente de maximă bucurie, nostalgie, mândrie.
Anii care au trecut după finala pierdută greu în fața celor de la Chimica Târnăveni, la care juca atunci Bozeșan, care a și înscris unicul gol al partidei, i-au despărțit pe jucătorii uneia dintre generațiile cele mai bune de juniori. ­Întâlnirea din localitatea Amaru – Buzău, organizată de Mihai Afiliu, a reîntregit însă aproape toată echipa. Iar amintirile perioadei în care niște puști de la Petrolul, care plecau la antrenament pe jos înainte ca părinții lor să plece la serviciu, s-au combinat cu lacrimi izvorâte din suflet și emoțiile retrăite.
Revederea s-a lăsat și cu un joc de old-boys, pe teren sintetic, invitat fiind și Silviu Crângașu, președintele AJF Prahova, cel care, în acea perioadă, evolua la Timișoara, dar care a fost coleg, la Petrolul, cu cei din generația ”77”. La final, foștii vicecampioni s-au despărțit cu promisiunea solemnă de a se revedea mai des pentru că emoțiile au fost mult prea intense, iar de povestit ar mai fi putut povesti zile întregi despre episoade din cariera fotbalistică.
Echipa vicecampioană din 1977:
George Negoescu, Iulian Oprea, Dumitru Mihalcea, Mihai Afiliu, Nicolae Paja, Gabriel Marcu, Ion Tudor, Constantin Ion, Viorel Radu, Ion Tătaru, Adrian Anghel, Adin Marinescu, Ion Fierăstrău, Adrian Apostol, Dan Saulea.