Cancelarul Olaf Scholz a declarat că susţine aderarea ţării noastre în acest an la Spaţiul Schengen
România îşi îndeplineşte rolul de garant al securităţii la frontiera externă, iar aderarea la spaţiul Schengen va consolida acest spaţiu, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, după convorbirile avute la Palatul Cotroceni cu cancelarul german, Olaf Scholz, potrivit Agerpres.
„Am avut o discuţie amplă cu cancelarul Scholz cu privire la aspecte de actualitate de pe agenda europeană. Aderarea României la spaţiul Schengen este principalul nostru obiectiv. Germania ne-a fost alături, ne-a susţinut activ şi i-am mulţumit şi domnului cancelar pentru această abordare. România îşi îndeplineşte rolul de garant al securităţii la frontiera externă, fapt recunoscut la nivel european, iar aderarea la Schengen va consolida acest spaţiu”, a afirmat şeful statului.La rândul său, cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz, prezent ieri la Bucureşti, a declarat că susţine aderarea României în acest an la Spaţiul Schengen.
„Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă – şi o spun şi astăzi (n.n. – ieri), aici, răspicat – înseamnă şi obiectivul ca România să obţină, în sfârşit, în acest an statutul de membru deplin în spaţiul Schengen. Ţara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe preşedintele Iohannis încă o dată de susţinerea mea în acest sens”, a arătat oficialul german, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.