Cei trei handbalişti ai CSM Ploieşti care au fost prezenţi la loturile naţionale de cadeţi ale României au contribuit la succesele obţinute de „tricolori” în ultimele zile: Elena Coşerea-Pîtiu şi Delia Roşu au fost părtaşe la două victorii obţinute de fete în Serbia, iar Alexandru Popescu a făcut parte din lotul care a câştigat „Prague Handball Cup 2023” la categoria cadeţi!
Alex a evoluat în 7 dintre cele 11 partide disputate de băieţi la turneul din Cehia, toate câştigate, reuşind să înscrie 7 goluri.
Lotul de cadete a avut programată o acțiune de pregătire la Drobeta Turnu-Severin în perioada 3-7 aprilie, după care a susţinut două jocuri de pregătire în compania naționalei similare a Serbiei, la Kladovo, pe 8 şi 9 aprilie. România a câştigat cu 36-27 (18-11) prima partidă şi cu 33-24 (17-10) pe cea de-a doua, cu Elena Coşerea-Pîtiu între buturi şi Delia Roşu marcatoare a 5, respectiv 3 goluri.
Alex Popescu este pregătit la club de Ramona Ştefan, iar fetele fac parte din loturile de junioare 2 şi 3, fiind antrenate de Geta Opincariu şi Cristi Roşu.