Doar întocmirea documentației de avizare a lucrărilor a costat peste 1,6 milioane de lei!

V. S.

Consilierii judeţeni prahoveni au aprobat, la finalul săptămânii trecute, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de reabilitare, restaurare, modernizare și consolidare a Palatului Culturii, clădire emblematică a Ploieștiului. Consiliul Județean Prahova a depus un proiect pentru obținerea de fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), și va exista și o contribuție de la bugetul județului pentru realizarea acestor lucrări. Contractul de finanțare a fost semnat în luna decembrie 2022.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova, în cadrul contractului ar urma să fie realizate lucrări de creștere a eficienței energetice – anveloparea clădirii, echiparea cu sisteme moderne de climatizare, montarea unor echipamente inteligente de umbrire pentru sezonul cald, modernizarea instalaţiilor de iluminat -, de consolidare seismică, precum și pentru protecția împotriva incendiilor și lucrări pentru creșterea accesibilității în clădire. Conform aceleiași surse, valoarea totală a proiectului este de 85.359.041,79 lei, iar durata execuţiei a fost estimată la 24 de luni.
În principiu, autoritatea județeană ar trebui să lanseze în curând și licitația pentru execuția lucrărilor, după ce, în luna februarie, a încheiat un contract în valoare de 1.409.580 fără TVA doar pentru servicii de întocmire a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI), pentru obiectivul de investiție „Reabilitare, restaurare, modernizare și consolidare Palatul Culturii”.