Seria celor patru victorii consecutive s-a încheiat în prima zi de Paște pentru elevii lui Florin Pârvu, după un meci în care Universitatea Cluj a plecat cu toate cele trei puncte de pe „Ilie Oană”. Oaspeții au marcat de două ori în startul meciului, prin Chipciu (10) și Nistor (16), stabilind, încă de atunci, rezultatul final al întâlnirii: 0-2!

Pe o ploaie torențială, pornită cu vreo două ore înainte de primul fluier al arbitrului, „lupii” au început foarte rău partida, iar asta s-a cunoscut imediat pe tabela de marcaj. Clujenii au profitat și au deschis scorul prin Chipciu (10), cel care a recuperat o minge sărită din blocajul lui Vâlceanu, salvator în prima fază în fața lui Nistor, și a trimis-o în plasă din marginea careului mic, pentru ca, la scurt timp, Nistor (16) să majoreze diferența, cu un șut din interiorul careului, ce n-a putut fi oprit nici de Papp, nici de Vâlceanu! La primul gol, faza inițială a fost un out al Petrolului, după care Mathaus a fost ”dezechilibrat” în flancul stâng, la al doilea, un corner al galben-albaștrilor, contraatacul neputând fi oprit de Bratu, apoi impresia a fost că Pap i-a ”suflat” mingea lui Vâlceanu, deviind decisiv șutul lui Nistor.
Plecați, astfel, cu un handicap imens încă din start, petroliștii au avut o misiune extrem de complicată să reintre în joc. Ar fi putut-o face la „torpila” lui Grozav (30), care a lovit transversala înainte ca mingea să ricoșeze, ghinionist, la o palmă în fața liniei porții, sau la șutul lui Jefferon (41), reținut cu ceva emoții de către Gorcea.
La scurt timp după pauză, Gorcea a intervenit decisiv și la șutul lui Gicu Grozav (50), expediat la colțul scurt, și cam așa s-au risipit oportunitățile Petrolului, elevii lui Florin Pîrvu nereușind, până la final, să găsească soluțiile prin care să poată spera la o răsturnare de situație.
S-a terminat, astfel, 0-2, scor care a consfințit și prima înfrângere din play-out pentru echipa noastră! Petrolul rămâne cu 27 de puncte, pe locul opt în Superliga, la egalitate cu U Craiova 1948 și, deocamdată, la opt lungimi distanță de linia barajului. Urmează meciul de la Voluntari, ce se va disputa luni, 24 aprilie, de la ora 20.30, cel care va marca, practic, intrarea în cea de-a doua jumătate a play-out-ului.
Foto: Cristi Stavri

FC Petrolul – FC Universitatea Cluj 0-2 (0-2)
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 4500. Marcatori: Chipciu (10), Nistor (16).
FC Petrolul: Vâlceanu – Papp (78 Dumitriu), Meijers, Mathaus – Doua, Seto (85 Purtic), Jair, Grozav, Țicu (cpt) – Bratu (38 Jefferson), Irobiso. Antrenor: Florin Pîrvu.
U Cluj: Gorcea – Oancea, Martic, Fl. Ilie, Chipciu (cpt) – Filip, Bic, Goranov (84 Remacle) – Nistor – Thiam (68 Gomes), Tescan (68 Simion). Antrenor: Ovidiu Sabău.
Cartonașe galbene: Irobiso (33), Jefferson (54), Meijers (73)/Thiam (59), Oancea (68), Goranov (84).
Au arbitrat: Marian Barbu – Ferencz Tunyogi și Imre Laszlo Bucsi. Rezervă: Ovidiu Robu.
Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs. Arbitru AVAR: Ionela Alina Peșu.
Observatori: Irina Mârț (pentru arbitraj) și Adrian Pitu (pentru organizare).
Jucătorul meciului: Chipciu