V. S.

Una dintre organizațiile importante ale social-democraților prahoveni – cea din Bușteni – are de săptămâna trecută un nou președinte: Emanoil Savin, fostul primar al orașului Bușteni și fost senator de Prahova, ales în urma ședinței Conferinței orășenești a PSD Bușteni.
Prezent la conferința de alegeri, Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a declarat că organizația Bușteni, una dintre cele mai puternice din județ, avea nevoie de o mică ”îmbărbătare”, dat fiind că, în orașul de pe Valea Prahovei, social-democrații au avut, în mandatele anterioare, o reprezentare semnificativă în cadrul autorității locale.
După un scurt interimat, Emanoil Savin a devenit șeful filialei PSD Bușteni și speră să intre într-un sistem de revigorare a organizației. ”Obiectivul nostru principal este câștigarea alegerilor viitoare, din anul 2024, așa cum îi obișnuisem pe locuitorii orașului Bușteni”, a declarat fostul primar al orașului. ”Am stat doi ani și jumătate deoparte și se vede că nu s-a întâmplat nimic!”, afirmă Emanoil Savin. ”Vreau să câștig Primăria Bușteni și voi rămâne aici, în Bușteni, de unde nu voi mai pleca!”, a ținut să precizeze noul președinte al organizației PSD Bușteni, Emanoil Savin.
Și Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD și fost coleg la Senat cu Emanoil Savin, și-a exprimat speranța că schimbarea de la nivelul organizației locale a social-democraților va fi în beneficiul localității: ”Așa cum îl știți în Primărie, așa era și în Senat, insistent întotdeauna. Dar dragostea dintâi nu se uită niciodată. Primăria este locul unde a reușit cele mai mari performanțe și sunt convins că lucrurile se vor îndrepta la Bușteni, pentru că a dovedit că la el tinerețea este o stare de spirit. Vom câștiga alegerile, anul viitor, pentru că noi iubim Bușteniul mai mult decât o fac toți ceilalți”.