Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului Ploieşti au pus în executare două mandate de percheziție la domiciliile a doi tineri, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni.
Descinderile au fost motivate de faptul că, aşa cum se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, „în seara zilei de 15 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de către un minor în vârstă de 13 ani că, în timp ce se afla pe o stradă din Ploiești, ar fi fost abordat de către alți doi tineri, care l-ar fi înțepat cu un obiect tăietor-înțepător, provocându-i o rană superficială. Totodată, în timpul altercației, aceștia i-ar fi sustras borseta și trotineta, obiecte pe care i le-au returnat la scurt timp, ulterior cei doi plecând de la fața locului.
În urma investigațiilor efectuate, cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei au fost identificați și depistați ca fiind doi minori, ambii în vârstă de 15 ani, din municipiul Ploiești.
În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă. Tot din verificări a reieșit că aceiaşi tineri, în cursul aceleiași zile, ar fi abordat un alt minor în vârstă de 15 ani, tot în Ploieşti, înțepându-l cu un obiect tăietor-înțepător, fără însă a-i provoca leziuni, și totodată i-ar fi stins o țigară aprinsă pe încălțăminte”.
În baza probatoriului administrat, față de cei doi minori a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi (n.n. – ieri) să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlharie calificată, lovire sau alte violențe și distrugere”.