Controalele de rutină efectuate în fiecare zi de către agenţii rutieri prahoveni scot în evidenţă cam aceleaşi metehne ale unor conducători auto, care consideră şoseau drept proprietate personală. În acest context, exemplificăm ce au constatat poliţiştii din Prahova în cursul zilei de miercuri, 19 aprilie a.c.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, în amintita zi, «în jurul orei 12.30, lucrători din cadrul Secției de poliție rurală Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Telega au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Câmpina.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, pe bancheta din dreapta a fost identificată o tânără care i-ar fi încredințat autoturismul, deși avea cunoștință despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințare. De asemenea, agenţii ploieşteni au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardul Republicii către Blejoi, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 94 km/h.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani (…).
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanța canabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.
Şi oamenii legii din cadrul Poliției orașului Plopeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Păulești, care circula din direcția comunei Dumbrăvești către Plopeni. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule eliberat de autoritățile române, iar în luna februarie i-ar fi fost reținut permisul eliberat de autoritățile din Italia.În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere».