V. Stoica

Salvamont Prahova este printre puținele servicii de salvare montană din România cu două unități canine de salvare din avalanșă, în urma intrării în rândul specialiștilor a echipei Lina-Andi Mihai.
Astfel, pe lângă deja ”veteranii” Sergiu Frusinoiu și Carp, în urma stagiului de formare de la Padina, desfășurat recent, Salvamont Prahova are o nouă unitate canină specializată în salvare din avalanșă – Andi Mihai și Lina. Pentru cei ce încă nu știu, Lina este fiica lui Carp și este un border collie în vârstă de un an și trei luni, care a parcurs toate etapele de pregătire pentru a deveni câine de salvare.
”În urma parcurgerii Stagiului Național de Formare al Unităților Canine pentru Intervenția la Avalanșă, a fost brevetată a doua unitate canină a Salvamont Prahova. Andy și Lina se alătură lui Sergiu și Carp, având misiunea de a găsi potențialele victime surprinse de avalanșă. Sperăm să intervină doar la antrenamente și nu în cazuri reale, dar avem siguranța că își vor duce misiunea la bun sfârșit și în cazul producerii unor avalanșe în Bucegi, Ciucaș sau Baiului”, a anunțat și Salvamont Prahova, după brevetarea celei de-a doua echipe.