Furturile din autoturisme reprezintă  în continuare o preocupare  a poliţiştilor, în contextul în care, nu de puţine ori, oamenii legii sunt solicitaţi de către păgubaşi pentru a-i prinde  pe autori.
În acest context, într-un comunicat de presă al poliţiei române se precizează faptul că în afară de clasicele metode folosite de infractori – for­ţarea mecanică a încuietorilor sau spargerea geamurilor, «în ultimii ani, pe fondul progresului tehnologic, a început să se dezvolte un nou mod de operare, bazat pe dispozitive electronice care acţionează asupra sistemelor de închidere centralizată a autoturismului».
În contextul amintit mai sus, în acelaşi  document de presă, conducătorilor auto le sunt recomandate următoarele măsuri preventive: «Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) chiar dacă lipsiţi pentru scurt timp; În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor; Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet; Pe toate roţile autoturismului fixaţi dispozitive antifurt; Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi; Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o; Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate  sau  meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine».