F.T.

Uneori, parcă îţi vine să-ţi pui întrebarea când iau şi jandarmii montani de la Sinaia un „Pe loc repaus!”? Adică, să nu fie săptămână în care ba să nu facă exerciţii de pregătire în comun cu piloţi de la Inspectoratul General al Aviaţiei Române, să nu participe la exerciţii de salvare cu troliul din mediul montan, să nu amenajeze standuri expoziţionale pentru copii care vin în vizită la ei, să nu facă mai multe acţiuni decât avem noi timp şi spaţiu în ziar să scriem.
Dar, mai bine nu te întrebi.
Nu de alta, dar după câteva săptămâni de activităţi specifice desfăşurate «la foc automat», săptămâna acesta, instructorii de la Centrul Montan Sinaia desfăşoară – după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei – «un stagiu de pregătire în domeniul conducerii snowmobilului, cursuri de specializare în schi și alpinism – etapa de iarnă, precum şi un stagiu de pregătire a studenților din cadrul Colegiului Universitar de Poliție din Norvegia, prezenți la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza» București. Studenților norvegieni li se prezintă tehnici de supraviețuire în mediul montan, materiale specifice de căutare-salvare din avalanșă, tehnica de coborâre în rapel, autospecialele din dotare , în acelaşi timp aceştia antrenându-se, toată săptămâna, împreună cu instructorii centrului”. Cam atât despre activităţile aflate în derulare la Centrul Montan Sinaia în această săptămână.

Ce va urma, ei ştiu !
Aşa că, la ce bun să te mai întrebi când îşi iau şi jandarmii de la Centrul Montan Sinaia un «Pe loc repaus!›› când în titlul comunicatului de presă mai sus-amintit scrie «Pregătirea continuă»?
(Foto-Centrul Montan Sinaia)