După o perioadă îndelungată de așteptare, cauzată de pandemie, programul ”Fotbal în şcoli” a revenit toamna trecută cu un nou sezon! Cel mai amplu program de promovare a sportului în școli din România, care cuprinde 15 competiții naționale, a adunat peste 200.000 de elevi la toate categoriile de vârstă!
ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior și ONSȘ Fotbal – Cupa ISF s-au aliniat la start, cu un nou format, în toamna anului trecut. Competițile dedicate tuturor elevilor, de la U8 până la U18, și-au disputat deja fazele locale și județene, urmând ca de la finalul lunii martie să înceapă etapele zonale!
Fazele zonale se vor desfășura în perioada 28 martie – 7 mai, în 22 de județe ale țării. Printre acestea se numără: Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Arad, Constanța, București, Vâlcea, Iași, Brașov, Argeș. Sălaj, Harghita, Suceava, Bihor, Buzău, Ilfov, Vrancea, Neamț, Prahova, Ialomița, Bistrița Năsăud, Covasna.
Olimpiada Școlară a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. Începând cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior (U8, U10, U12). Tot în 2022, a luat naștere și competiție ONSȘ Fotbal – Cupa ISF, dedicată elevilor care se încadrează în categoriile de vârstă U14, U16, U18!
Astfel, proiectul valorifică noi oportunități de dezvoltare pentru îndeplinirea promisiunilor făcute încă de la inițierea sa, de a încuraja copiii din toată țara să facă mișcare, să își pună în valoare potențialul sportiv și să își descopere talentul la fotbal.
Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete , fiind organizate începând cu faza pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi încheindu-se cu faza naţională. Participă elevi ai echipelor unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă.
ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă:
U8 (clasele 0-II, 6-8 ani)
U10 (clasele III-IV, 9-10 ani)
U12 (clasele V-VI, 11-12 ani)

ONSȘ Fotbal – Cupa ISF se desfășoară pe următoarele trei categorii de vârstă:
U14 (clasele VII – VIII)
U16 (clasele IX – X)
U18 (clasele XI – XII)