Cosmin Iliescu

Ȋnfrângere după o repriză secundă de coşmar pentru CS Blejoi, eșec pentru CS Păulești și doar o remiză, pe teren propriu, pentru CSO Plopeni, acesta este bilanțul reluării sezonului pentru echipele de Liga a III-a prahovene.
CS Blejoi, liderul seriei, a pierdut, incredibil, prin proporțiile scorului, un meci cu două reprize total diferite. Ȋn prima parte am controlat total jocul, ratând chiar şi un penalty, prin Enache (34), ce ar fi putut desprinde echipa lui Răzvan Vlad la un 3-1, poate decisiv. Ȋn partea secundă a partidei de la Brașov, deşi ȋn superioritate după eliminarea lui Cupu (45+3), CS Blejoi a avut momente când a fost ”groggy” şi nu a reuşit să oprească mare parte din contraatacurile gazdelor, primind patru goluri!

Kids Tâmpa Braşov – CS Blejoi 5-2 (2-2)
Au marcat: Nechita (23, 44, 54, 90+3), Covalciuc(72)/Bălaşa(19), Ghinea (32)
Kids Tâmpa: Alexa – Sburlea, Bordea, Cupu, Negotei – Moldovan (90+2 Andrieş), Şerban (46 Kerekes, 90+3 Plaiaşu) – Căt. Stoica, Covalciuc (cpt), Garvalov (87 Clinci) – Nechita. Antrenor: Cătălin Anghel.
CS Blejoi: Bălănică – Drăgoi, Nicolae, Cl. Stoica, Ghinea – Dima, Pahonƫu (64 Dr. Mănescu), Enache (cpt) – Brăilă, Bălaşa (74 D. Ilie), Niƫescu. Antrenor: Răzvan Vlad
Avertismente: Negotei (33)Sburlea (35), Moldovan (89)/Nicolae (37), Enache (48), Ghinea (80), Bălănică (90+3);
Eliminari: Cupu (45+3)/-
Arbitri: Cosmin Apetrei (Roznov-Neamƫ) – Cosmin Cercel (Piatra Neamƫ), Romeo Petre(Craiova)
Observatori: Marian Bordean (Sibiu) – pentru arbitraj, Vasile-Daniel Blagoe (Bucureşti)
Jucătorul meciului: Nechita.

C. S. Păulești, spre play-out!

Prima rundă din 2023 a adus și o clarificare privind poziția celor de la CS Păulești. Formația nou-promovată își continuă parcursul ezitant în meciurile disputate pe teren propiu, prestația echipei din Păulești fiind dezamăgitoare.
Chiar dacă avea nevoie de victorie, CS Păulești s-a văzut condusă în min 19, când C. Danciu a centrat din flancul drept în fața porții pentru M. Ion, care a marcat cu o execuție simplă, acesta fiind scăpat din marcaj de apăratorul central J.Pătrașcu. Cinci minute mai târziu, pasatorul de la primul gol, Carlo Danciu, a rămas singur cu portarul celor de la Păulești, dar a fost blocat de acesta. Jocul s-a echilibrat, iar replica gazdelor a venit în minutul 35, când fostul jucător al Astrei -G. Dumitrașcu- a driblat mai mulți adversari și a fost faultat în suprafața de pedeapsă, de E. Rența, dar centralul partidei, ”pe față cu oaspeții”, nu a arătat punctul cu var! Chiar dacă oaspeții au dominat jocul, amfitrionii au încercat să scape pe contraatac și au irosit șansa de a egala în min. 44, când Cr. Vasile a executat perfect un corner din flancul drept pentru lovitura de cap a lui Țăranu, care a fost scoasă din vinclu de goalkeeper-ul I.Popa.
În actul secund, fotbaliștii antrenați de Florin Pripu au intrat mult mai montați și au forțat să egaleze dar nu au reușit, tot oaspeții fiind mai eficienți și profitând de o greșeală a stoperului A. Ștefan (l-a ținut în careu pe Carlo Danciu, iar centralul a dictat lovitură de pedeapsă pentru S.R. Brașov, așa cum nu o făcuse pentru gazde). H. Popa a transformat perfect penalty-ul și a majorat scorul la 0 -2. Păuleșteni nu au renunțat la luptă și, în min. 69, C. Stoica l-a găsit perfect cu o pasă în adâncime pe A. Vintilă, care a redus din handicap cu un șut plasat la colțul scurt. Un punct putea fi mai bun decât nimic, dacă veteranul Cr. Vasile ar fi avut o zi inspirată și ar fi marcat în min. 75 și 89 la ocaziile avute. Gazdele au cerut un penalty când mingea i-a venit în mână lui Stoian, centralul considerând și de această dată că nu e cazul să acorde un 11 m, care să complice calculee pentru play-off!

C. S. Păulești- A.C.S. S.R Brașov 1-2 (0-1)
Stadion: “Comunal” Păulești. Spectatori:100 Au marcat: Ad. Vintilă (69) / M.Ion (19), H. Popa (penalti 66)
C. S. Păulești: N. Nedelcu(46 R. Popa) -Țăranu(46 Țugui) , A. Ștefan, J. Pătrașcu, A. Pinescu- C. Stoica, Cr. Vrăjitoarea (46 Neacșu) – Dumitrașcu, Cr Vasile (c) (89 O. Saulea) , F. Sandu (89 Al. Leca) – Ad. Vintilă. Antrenori: Costin Plăvache, Florin Pripu
A.C. S. S. R. Brașov: Popa- O.Crețu (75 R. Mamciuc), G. Stoian, E. Rența (57 Sterian) – Nicolau (90+1 V. Trică), B. Dedu (90+1 Sandu) , Nicoloiu, G. Munteanu, H. Nicolae(c) – Danciu (75 Botea), M. Ion. Antrenor: Ionel Părvu
Avertismente: T. Țăranu (22), Cr. Vrăjitoarea(44), C. Neacșu(70), Al. Ștefan(70) / S. Nicoloiu (42), I. Cretu(44), E. Rența(56) G. Sterian(67), B. Dedu (83), B. Botea(89)
Eliminare: CristianBanu (delegat de joc, C.S. Păulești – 65)
Au arbitrat: Marius Bădoiu (Dolj) – Zsolt Biro, Hunor Bela Recsenyedi (ambii din Covasna).
Observator de arbitri: Cristina Babadac (Reșița) . Delegat de joc: Victor Radu (București).
Jucătorul meciului: Carlo Danciu( S. R. Brașov)

Liga 3, SERIA 5, etapa 16
Sâmbătă, 11 martie 2023, ora 15:00
Olimpic Zărneşti – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe2 4-0
Ioan Șerban (48), Vlad Berloiu (51), Bogdan Marinescu (54), Robert Crihan (90+2)
Kids Tâmpa Braşov – CS Blejoi 5-2
Iulian Nechita (23, 44, 53, 90+5 – penalty), Vadim Covalciuc (72) / Sebastian Bălașa (19), Ștefan Ghinea (32)
CSO Plopeni – AFC Odorheiu Secuiesc 0-0
KSE Târgu Secuiesc – Olimpic Cetate Râşnov 0-3
Eugen Ghețu (45+1), Raul Drugă (52 – penalty), Gabriel Solovăstru (89)
CS Păuleşti – SR Braşov 1-2
Adrian Vintilă (69) / Mihai Ion (19), Horia Popa (66 – penalty)

Liga 3 – Meciurile Etapei 17
17 martie , ora 15.00:
AFC Odorheiu Secuiesc – ACS Kids Tâmpa Braşov
18 martie, ora 15,00:
CS Păuleşti – ASC Olimpic Zărneşti
ACS SR Municipal Braşov – ACS KSE Târgu Secuiesc
Olimpic Cetate Râşnov – CSO Plopeni
CS Blejoi – Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2