George Marin

Am crezut că aparatul cu Raze Pix s-a defectat văzând datele așezate în tabel de mașinăria noastră manuală. Atât de firave realizări să fi înregistrat un jucător de la mijlocul terenului? Da, chiar acestea au fost, nu mai multe!
Dumitriu – despre el este vorba – a avut un debut de meci care părea fructuos. A cules șase baloane ajunse în zona nimănui, adică între jucători de-ai ambelor echipe, în doar primele 12 minute, până la ratarea lui Grozav, când deja era 0-1. Reușise și două intercepții, dar avea și trei pase greșite până în acel moment. O reluare a unei lovituri de la colț, cu capul, pe spate, a fost înregistrată ca șut spre poartă conform normelor aparatului nostru (min. 8). Mingea a zburat înspre poarta clujeană lent, cu boltă largă, și a fost lesne de capturat.
Spre mijlocul mitanului a sosit caruselul baloanelor și duelurilor pierdute. A „reușit” să piardă mingi care nu ar fi trebuit pierdute niciodată (min. 17, 23, 47). Mai ales pe aceea pierdută în fața lui Camora după ce încercase o lentă jonglerie într-o zonă destul de centrală (min. 35). Din fericire pentru petroliști, centrarea trimisă de Camora a fost blocată. Dumitriu se retrăsese urmărindu-l pe Camora, făcându-ne să ne amintim că retragerile mijlocașului nostru au fost când rapide (la faza descrisă), când mai lente, dar niciodată încununate de succes, adică finalizate prin blocarea adversarului, nemaivorbind de recuperarea balonului. O minge pierdută de Dumitriu și recuperată tot de el, dar pierdută din nou i-a fost redată grație faultului pe care a știut să îl obțină la tentativa de a susține șarja lui Irobiso, pe dreapta (min. 5). Conlucrarea cu Borța a avut de suferit în două rânduri, ambele în terenul advers (min. 3, 43). În a doua situație Camora a fost îngăduitor, întârziind contraatacul în apropierea careului petrolist din lipsă de variante de pasare. Doamne, ce-o fi fost la gura lui Petrescu pentru irosirea unui contraatac!
Acum să le scoatem la iveală pe cele bune, dar și pe cele doar cu potențial de „bune”, chiar și „trase de păr”. Dumitriu s-a străduit să acopere zona destinată, ceea ce a presupus o permanentă deplasare între cele două careuri, înregistrând chiar și cu o excepție mai mult sau mai puțin pozitivă – depinde din ce unghi se privește – anume încercarea de deposedare urmărindu-și adversarul până în partea opusă a zonei destinate (min. 45+1), fără ca experimentata echipă feroviară să poată specula spațiul rămas neacoperit. Prezent în fața careului advers, Dumitriu a fost blocat de Burcă în momentul șutului (min. 24), chiar a reușit un șut bun din poziție centrală, având timp să își pregătească balonul, dar traiectoria a fost puțin prea înaltă (min.27), ori nu a putut stăpâni balonul pentru a relua către poartă respingerea centrării pe care o efectuase Borța (min. 44). Pentru că a venit vorba de centrări, trebuie să menționăm că Dumitriu a reușit două, ambele neutralizate de apărarea clujeană (min. 20, 58). Dar pasele de mijlocaș, unde au fost ele? Că de alergat, Dumitriu a alergat încercând să respecte și tactica echipei. A alergat destul de mult. Este o apreciere făcută doar „ochiometric” chiar dacă riscăm să fim acuzați că, în loc să folosim GPS – ul, estimăm kilometrii alergați de jucător precum numără Onor Guvernul kilometrii de autostradă, cam în stilul lui Ghiță Pristanda.
Despre realizările lui Dumitriu din partea a doua a meciului, până la înlocuirea sa cu Budescu (min. 64) ne este greu de vorbit, placa radiografică având imprimate doar vreo două puncte albe. De aceea am crezut că s-a defectat aparatul. La verificare, adică vizionând înregistrarea jocului, s-a dovedit că aparatul e bun.