F. T.

„Alin și Robert sunt soldați gradați profesioniști aflați în stagiul de pregătire la centrul organizat în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești. Totuși, faptul că încă nu au participat la nicio intervenție, iar ce au acumulat până în acest moment sunt preponderent cunoștințe teoretice, pe care nu au avut șansa de a le aplica propriu-zis, nu i-a împiedicat să devină SALVATORI atunci când au fost martorii producerii unui accident rutier”. Cu aceste cuvinte încep reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova, într-un comunicat de presă, povestea primei intervenţii din cursul săptămânii trecute. Poveste care continuă astfel: „Se aflau în drum spre localitățile de domiciliu, pe Drumul Național 1, când, brusc, se văd obligați să frâneze:
– Robert, oprește, cred că s-a întâmplat ceva în față!
Când au ieșit din mașină, au văzut că la câteva autoturisme distanță s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate trei mașini.
– Alin, haide să vedem dacă au nevoie de ajutor!
– Bine, eu voi merge la mașina ieșită în decor, tu vezi dacă sunt în regulă persoanele din celelalte mașini!
Alin, odată ajuns la autoturism, a constatat că șoferul a rămas încarcerat și a fost nevoit să pătrundă pe locurile din spate pentru a ajunge la victimă:
– Vă rog să vă liniștiți, totul este în regulă, sunt aici să vă ajut. Încercați să nu vă mișcați, o să vă mențin eu capul până ajung echipajele medicale. Încercați să rămâneți calm!
Ulterior, a aplicat gulerul cervical primit de la echipajul medical ajuns la locul accidentului și a ajutat la extragerea victimei din autovehicul.
Robert, odată ajuns la celelalte mașini implicate în accident, s-a asigurat că ocupanții acestora sunt în siguranță și că nu prezintă leziuni care le-ar pune viețile în pericol. Printre aceștia se afla și o femeie însărcinată, care nu reușise să iasă din autoturism.
– Vă rog să vă liniștiți, vom încerca să vă ajutăm să ieșiți din mașină. Ambulanța va ajunge în curând!
Din fericire, în scurt timp au ajuns și forțele de intervenție, cei doi tineri soldați fiind felicitați de comandantul intervenției pentru modul în care au gestionat situația până la sosirea echipajelor.
Îi felicităm și suntem mândri că ne sunt colegi!
De asemenea, îi felicităm pe cei care se ocupă de pregătirea acestor tineri, fiind dovada clară ca aceasta este una temeinică!”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRatare pe final
Articolul următorA plecat repede