De astăzi începe, practic, un nou campionat. Vor fi nouă meciuri precum nouă finale, pentru că miza pusă în joc este aceea a supraviețurii în primul eșalon. Start, așadar, în play-out, fază pe care Petrolul o abordează cu un total de 18 puncte, cu patru mai multe decât are prima echipă aflată, în acest moment, sub linia retrogradării, UTA Arad. Adică nimeni alta decât adversara din partida care se va disputa, de la ora 20.30, pe „Ilie Oană”.
„Începem play-out-ul cu un meci acasă, împotriva unei echipe de tradiție, cu un lot bun și un antrenor la fel de bun. UTA este în creștere, s-a văzut asta în ultimele meciuri, dar și noi venim după un joc bun și o victorie la Pitești, așa că sunt premise pentru o partidă cât se poate de disputată! Sper să ne ridicăm la importanța meciului și, jucând acasă, cu suporterii alături, să fim noi cei care dictăm tonul”, a spus Florin Pîrvu, prefațând confruntarea.

Tehnicianul „lupilor” este adeptul pașilor mărunți, ferindu-se să facă o predicție pe termen lung în ceea ce privește lupta din play-out, acolo unde Petrolul, grație locului ocupat la finalul sezonului regulat, va disputa, în mod cert, cel puțin cinci meciuri pe „Ilie Oană”. „Obiectivul nostru este să luăm joc cu joc în parte, nu trebuie să ne facem strategia în funcție de programul din play-out. N-aș vrea să spun că ne propunem un număr de puncte, pentru că vor fi, cu siguranță, meciuri foarte grele. Echipele sunt sensibil egale ca valoare, diferența de puncte dintre ele este foarte mică, așa că vom avea un play-out foarte disputat. Repet, important este primul meci, cel de mâine, unul pentru care eu spun că suntem pregătiți, că avem un moral bun și, la cum i-am văzut pe jucători la antrenamente, am mare încredere în ei”, a adăugat Pîrvu.
Despre întâlnirea cu UTA a vorbit și „căpitanul” petroliștilor, Valentin Țicu. „Știm ce fel de meci ne așteaptă! Întâlnim UTA, o echipă puternică, dar suntem pregătiți pentru luptă. Va conta fiecare punct obținut în acest play-out, însă, pentru mâine, ne gândim doar la cele trei puncte și ne dorim să le luăm pe toate. Ne simțim mult mai bine pe Ilie Oană, sperăm să fie un avantaj faptul că vom juca mai multe meciuri acasă, dar toate partidele au un caracter decisiv și, cu siguranță, lupta se va da până la final”, a spus Țicu.
Partida va începe la ora 20.30, biletele fiind disponibile atât on-line, pe www.entertix.ro, cât și la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană”, ce va fi deschisă începând cu ora 9.00.