V. S.

În numai câteva ore, trei bărbați au fost prinși de polițiștii prahoveni la volanul unor autoturisme, deși nu dețineau permise de conducere și, mai mult decât atât, consumaseră și alcool. Vineri seară, polițiștii din Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Petrești – Dâmbovița. Pentru că mirosea a alcool, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. Mai mult, după verificări, s-a dovedit că tânărul de la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 23.30, tot polițiștii din Câmpina au oprit pentru control un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiu. Potrivit IPJ Prahova, la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului, bărbatul a declarat că nu are niciun document asupra sa, motiv pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date, constatându-se că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și în acest caz, la testarea cu etilotestul, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, unde a refuzat recoltările. Și acesta a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
Puțin mai târziu, la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, polițiștii din Mizil, care acționau pe linie rutieră pe raza comunei Vadu Săpat, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din orașul Mizil. La solicitarea documentelor personale și ale autoturismului, bărbatul nu a putut prezenta niciun document, declarând că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt confirmat în urma verificărilor efectuate în bazele de date. Din cercetări, s-a stabilit faptul că autovehiculul în cauză aparține mamei conducătorului auto, aceasta neștiind că bărbatul a plecat cu mașina. Totodată, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și furt în scop de folosință.