V. S.

Un prahovean care a distrus mai multe bunuri și a omorât o pisică ”pentru că pisicile negre sunt fiii diavolului”, în vara anului 2022, în timp ce se afla în incinta Complexului de Servicii Comunitare Puchenii Mari, a fost condamnat la un an, opt luni și 20 de zile de închisoare – cu suspendarea executării pedepsei – pentru uciderea animalelor, distrugere și tulburarea liniștii publice.
În completarea condamnării, magistrații Judecătoriei Ploiești au stabilit, pe 31 ianuarie 2023, ca bărbatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Școlii speciale Filipeştii de Târg sau în cadrul Primăriei Comunei Filipeştii de Târg și să respecte pe perioada supravegherii anumite obligații stabilite prin hotărârea judecătorească.
Ce a spus în apărarea sa bărbatul: ”Fiind audiat în calitate de suspect la data de 17.08.2022, inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunilor. Inculpatul a declarat aceea că la data de 07.08.2022, în jurul orei 19:30, în timp ce se afla în curtea Complexului de Servicii Comunitare, sub măsura arestului la domiciliu, a observat o pisică neagră și întrucât consideră pisicile negre ca fiind fiii diavolului, s-a enervat și a lovit-o cu o lopată până a ucis-o. Tot în data de 07.08.2022, în jurul orei 21:32, s-a adresat lucrătorilor Complexului de Servicii Comunitare, cărora le-a solicitat țigări și întrucât aceștia nu i-au oferit, s-a enervat și a mers în curtea complexului, de unde a luat o sapă și a pătruns cu aceasta în clădirea complexului unde a amenințat angajații că sparge toate geamurile clădirii dacă nu i se oferă țigări. În continuare, întrucât nici de această dată nu a primit ce solicitase, a ieșit din clădirea complexului, a început să provoace scandal, trântind de pământ un scaun și s-a îndreptat către cabina de pază, unde cu sapa a spart trei geamuri ale acesteia. După aceea s-a așezat într-un foișor din curtea complexului unde a rămas până la sosirea organelor de poliție. Fiind audiat la data de 24.08.2022 în calitate de inculpat, acesta a precizat că-și menține declarația dată în calitate de suspect, că recunoaște faptele săvârșite și le regretă”.
Decizia nu este definitivă, putând fi atacată de părțile din dosar.