F. T.

Ieri dimineaţă, angajaţi ai Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au efectuat percheziţii în două cauze distincte, respectiv proxenetism şi furt de produse petroliere şi componente metalice.
Cu referire la prima speţă, reprezentanţii poliţiei prahovene precizează într-un comunicat de presă faptul că ” angajaţí ai Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare şase mandate de percheziție domiciliară în municipiile Ploiești și Galați, în orașul Chitila, respectiv într-o comună din județul Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.
Descinderile au fost motivate de faptul că, în perioada septembrie 2022 – februarie 2023, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției pentru mai multe persoane de sex feminin, asigurându-le transportul acestora la diferite locații, precum și protecția efectivă, obținând astfel foloase materiale.
Prejudiciul cauzat este de 60.000 de lei.
În această cauză, nouă persoane urmau să fie conduse la sediul poliţiei pentru audieri”.
Cu referire la a doua cauză penală, se precizează: „Polițiștii Serviciului de Ordine Publică au efectuat două percheziții în două comune din județul Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de sustragerea de produse petroliere și componente metalice de la sonde, fapte comise în perioada septembrie 2022- februarie 2023.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 3.000 de lei, iar două persoane urmau să fie audiate”.
La descinderile amintite mai sus, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, acţiunile beneficiind şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.