Reprezentanți ai organizației prahovene a Partidului Social Democrat au participat, miercuri, 8 februarie, la Palatul Parlamentului, la întrunirea Comitetului Executiv al Organizației Femeilor Social Democrate, unde au fost dezbătute teme de actualitate în politică și economie, precum și programul acțiunilor viitoare ale social-democraților. Parlamentarii de Prahova Rodica Paraschiv (care face parte din Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților), Laura Moagher și Bogdan Toader au luat parte, alături de președintele OFSD Prahova, Fabioara Ionescu, la discuțiile purtate pe marginea schimbărilor legislative și a proiectelor destinate implicării mai mari a femeilor în politică și în administrație.
De altfel, în cadrul reuniunii, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a susținut din nou importanța implicării femeilor în politică și faptul că a inițiat și a depus la Parlament împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu un proiect de lege prin care se asigură pentru femei 30% dintre locurile de pe listele de la alegerile locale, acest proiect aflându-se în procedură de urgență la Senat.
Cotele de gen au fost introduse deja în consiliile de administrație ale companiilor de stat, tot la inițiativa social-democraților. Astfel, Guvernul României a aprobat o hotărâre prin care o treime din membrii consiliilor de administrație vor fi femei.
Deputat Rodica Paraschiv: ”Este necesar ca egalitatea de șanse să existe în mod real, astfel încât doamnele să nu aibă parte de tratamente discriminatorii în raport cu bărbații, nici la locurile de muncă, nici în politică sau în administrație. De aceea, voi susține orice proiect legislativ care promovează drepturile femeilor, inclusiv pe cel privitor la asigurarea pentru doamne a unui procent de 30% din locurile pe listele la alegerile locale. S-a dovedit în nenumărate cazuri, inclusiv în județul Prahova, că femeile care dețin funcții de primar, consilieri locali sau consilieri județeni sunt cel puțin la fel de implicate în viața comunităților locale precum colegii lor bărbați”.