G.M.

Cu foarte puține zile înainte de Crăciunul anului care a trecut ne-a părăsit cel mai titrat antrenor prahovean de box, Emil Popa, văduvind secția clubului Conpet de prestigioasa sa prezență și de prețioasele sale sfaturi, dar și întreaga suflare pugilistică prahoveană și românească de prezența sa activă, maestrul Emil Popa îndeplinind, până în acel moment, funcția de președinte al Comisiei de Disciplină a Federației Române de Box. Tragica veste am aflat-o tocmai în timp ce redactam materialul despre ceea ce avea să fie ultima sa prezență publică petrecută tocmai în sala de box atât de dragă lui, la sărbătoarea Pomului de iarnă organizată de secția de box a clubului CSM Ploiești, unde a fost invitat.
Cu ceva vreme înainte de această nefericită pierdere, maestrul Emil Popa ne-a oferit un amplu interviu, din păcate nefinalizat pe deplin. De fapt, interviul s-a legat ca o poveste derulată de-a lungul a mai multor ore petrecute împreună în sala de antrenament a clubului Conpet. Cinstind memoria maestrului, vom publica fragmente din această poveste de-a lungul a câtorva săptămâni, fragmente pe care le veți putea citi în edițiile de vineri ale ziarului „Prahova”.
Astăzi vom prezenta impunătorul palmares realizat, urmând ca, începând de săptămâna viitoare, să depănăm firul poveștii ,așa cum ne-a fost spusă de maestrul Emil Popa.
Dorim să mulțumim familiei pentru documentarea fotografică oferită.