În fața unui public spectator numeros, CS Activ Prahova-Ploiești s-a impus în jocul cu CSM Unirea Slobozia cu scorul de 31-29, în urma acestui rezultat echipa ploieșteană consolidându-și poziția a 2-a în clasamentul eșalonului secund și luând astfel o opțiune serioasă pentru calificarea la Turneul Final, joc care va avea loc ”cu promovarea pe masă”.
Dragoș Dobrescu, antrenorul principal al echipei, a utilizat în jocul ”derbi pentru locul 2” următoarele sportive: Cristiana Nica (1 gol), Ada Arvatu, Larisa Tamaș (4 goluri), Mara Arvatu (7 goluri), Patricia Vizitiu (6 goluri), Gabriela Moldoveanu (7 goluri), Flori Popescu, Maria Dumitriu, Ana Dumitrașcu, Anna Ivanenko, Ioana Paraschiv, Zsofia Csavar (2 goluri), Daria Grădișteanu, Diana Andriță (3 goluri), Diana Diaconu și Catalina Sava (1 gol).
Pentru CSM Unirea Slobozia au jucat: Raluca Săndulache, Andreia Topor – 2, Ștefania Gheorghe – 5, Gianina Fânaru – 7, Martina de Sanctis – 6, Cristina Roșu – 2, Anca Onicaș – 1, Naomi Vasile, Livia Vlădescu, Vali Neagu, Valentina Soreanu, Steliana Polismac, Anda Cloșcă, Cristiana Florea, Oana Bidașcu, Sara Abed Kader.

CS Activ Prahova-Ploiești a avut parte de încurajări constant din partea publicului spectator prezent în număr mult mai mare decât de obicei în sala ”Olimpia”.
La pauză s-a desfășurat o tombolă pentru micii spectatori, marele premiu fiind un tricou de joc cu autografele sportivelor.
Urmează ca Sala Sporturilor să găzduiască joi, 23 februarie, jocul din cadrul turului 2 al Cupei României, dintre CS Activ Prahova-Ploiești și prim-divizionara CS Dacia Mioveni.

O șansă în plus?

Federaţia Română de Handbal ia în calcul ca din sezonul următor să crească numărul de echipe în Liga Florilor, de la 14 la 16, lucru care ar reprezenta o șansă în plus pentru echipele de eșalon secund, inclusive HC Activ, să promoveze!
Concret, dacă se va adopta această hotărâre, la final de campionat nu va mai retrograda direct nicio echipă, din primul eșalon, Liga Florilor, și vor promova primele două formaţii din Divizia A, iar locurile 3 şi 4 din liga secundă vor juca baraj cu ultimele două clasate din Liga Florilor, poziţii care în acest moment sunt ocupate de CSM Slatina şi CSM Galaţi, adversare mult mai abordabile decât Zalău și Tg. Jiu, de exemplu.
În posibilul nou sistem competițional, cele 16 echipe vor fi împărțite în 2 serii a câte 8 echipe, iar repartizarea în serii de va face în funcție de locul obținut în clasament în campionatul precedent (locurile 1-14). Echipele clasate pe locurile cu soț vor fi repartizate într-o serie, iar cele aflate pe locurile fără soț în cealaltă serie, urmând ca ambele echipe nou promovate să fie repartizate într-una din cele 2 serii după același criteriu (locul 1 și 2 în div.A – cu soț/fără soț). În cele 2 serii, echipele vor juca fiecare cu fiecare, tur – retur – 14 jocuri/echipă. Primele 4 echipe din fiecare serie vor merge în play-off și ultimele 4 în play-out.
În faza a II-a a campionatului (play-off/play-out) se va intra cu rezultatele înregistrate în grupă cu celelalte 3 echipe care merg în play-off/play-out și vor juca tur-retur doar cu celelalte 4 echipe din seria cealaltă – 8 jocuri / echipă.
Primele 4 – 5 echipe din play-off merg în cupele europene. Locurile 15 – 16 din play-out retrogradează direct și locurile 13 – 14 joacă un turneu de baraj pentru menținerea în Liga Națională cu locurile 3 – 4 din Div.A.
Această modificare urmează să fie discutată şi supusă votului în Adunarea Generală a FRH, care va fi programată în luna martie. Dacă va trece, noul sistem al Ligii Florilor va intra în vigoare din stagiunea viitoare, scopul fiind de a ajuta echipele care participă în cupele europene, unde susţin multe meciuri, dar şi pentru a face loc pregătirii Naţionalei, care ar avea mai multe acţini în vederea Olimpiadei din 2024.

SERIA A – etapa a XVII-a

SCM GLORIA II BUZĂU – CSU NEPTUN CONSTANȚA 32-39 (19-19)
UNIREA DOBROEȘTI – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI 23-39 (9-19)
CSM II BUCUREȘTI – ȘCOALA 181 SSP BUCUREȘTI 42-30 (25-14)
ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – CSM UNIREA SLOBOZIA 31-29 (16-15)
SPARTAC BUCUREȘTI – RAPID II BUCUREȘTI 23-30 (10-16)
HC Dunărea II Brăila stă.
Clasament: 1. Știința București 45p (15j),
2. Ploiești 40p (15j), 3. Slobozia 37p (16j).