N.D.

Păstrând tradiția, la început de lună martie, marelui actor Toma Caragiu îi va fi onorată amintirea prin intermediul unor manifestări organizate de instituția de cultură care-i poartă numele -Teatrul ”Toma Caragiu” Ploiești.
Astfel, pe 4 martie a.c., ziua când renumitul actor a ieșit definitiv inclusiv de pe scena vieții- fiind una dintre victimele cutremurului din data de 4 martie 1977 ce a avut loc în România- în sala teatrului ploieștean, la ora 18.30, va avea loc acțiunea cu tema ”Gânduri, amintiri, reverențe”, invitat sepecial fiind actorul Mircea Diaconu. Așa cum s-a anunțat, întâlnirea menționată ” va onora memoria celui care, timp de 12 ani, a fost director al instituției care astăzi îi poartă numele și va marca împlinirea a 46 de ani de când Toma Caragiu a părăsit scena teatrului și a vieții. Împreună cu invitatul special, actorul Mircea Diaconu, spectatorii vor avea ocazia să parcurgă o parte dintre momentele speciale trăite de acesta alături de Toma Caragiu pe scena de teatru, pe platourile de filmare sau în viața de zi cu zi. Îi așteptăm pe spectatori să ne fie alături la un eveniment plasat sub semnul emoției și al sensibilității, în amintirea unui actor emblematic al scenei românești”. Intrarea la acest eveniment costă 30 de lei, biletele fiind disponibile la Agenția de bilete a teatrului sau online. Pasionat de profesia sa, actorul Toma Caragiu a încântat spectatorii cu desăvârșirea cu care își juca fiecare rol, numeroasele partituri din registrul comic sau dramatic pe care le-a interpretat aducându-i o notorietate indiscutabilă în lumea artistică, după dispariția acestuia rămânând zeci de momente memorabile, cunoscute și apreciate inclusiv în ziua de astăzi.
Toma Caragiu a fost numit director al ”Teatrului de Stat” din Ploiești în anul 1953, la vârsta de 28 de ani, deținând această funcție timp de 12 ani, în această perioadă interpretând pe scena ploieșteană, cu o dăruire extraordinară, peste treizeci de roluri.