George Marin

Faza zonelor geografice se apropie de desemnarea echipelor calificate în grupele „Valoare”. În seria B, echipa din Breaza a luat o opțiune serioasă pentru calificare.
În jocul contra liderului seriei, HC Buzău, echipa brezeană a produs un joc bun, deși a încălzit un pic mai greu motoarele, irosind nu mai puțin de șase atacuri în primele șase minute. Încet-încet avantajul de trei goluri luat de buzoieni încă din startul partidei a fost anulat și chiar răsturnat până la pauză. Desigur că meritul principal este al întregii echipe, dar în această parte a jocului au fost doi jucători care au ieșit în evidență: extrema stângă Dan, care a marcat jumătate din golurile cu care a fost creditat după ce i-a prezentat oponentului aceeași fentă de mai multe ori, și portarul Dragomir, de-a dreptul fabulos în blocarea aruncărilor adverse. Din păcate, două ultimele două minute ale mitanului au redus avantajul gazdelor la doar un gol.
După pauză, brezenii au menținut strocul, implicit și avantajul, până spre minutul 50. O doză de oboseală și-a făcut simțită prezența, pe teren apărând cam aceiași jucători în majoritatea timpului, apărarea a fost mult mai permisivă în zona centrală față de cum acționase până în acel moment și nici Dragomir nu a mai avut același randament (doar cinci mingi apărate în această perioadă). La toate acestea s-au adăugat câteva aruncări din zona semicercului de la 9 metri trimise peste poartă. La cote înalte s-a menținut Dan, care a dovedit că poate juca atât în extremă, cât și în poziția de centru, fiind, totodată, un bun finalizator al contraatacurilor. Astfel, în ultimele cinci minute s-a intrat cu scorul de 34-32.
Finalul a fost de-a dreptul incendiar. La scorul de 34-34, fiecare echipă a pierdut câte două atacuri. Breaza trimisese o dată mingea în poartă, prin Cofaru (min 59:20), dar cuplul de arbitri Corina Badea – Barbara Șandor a fluierat faultul cam repede, înainte de a vedea ce se întâmplă cu aruncarea, Corfaru smulgându-se din fault. Cu 15 secunde înainte de final, brezenii au avut mingea. Un ultim atac s-a încheiat cu o aruncare din poziția de inter dreapta, Jaga găsind un culoar liber, mingea intrând în poartă. Din păcate, golul nu a fost acordat, cuplul de arbitri arătând că Jaga a călcat linia semicercului. Înregistrări din tribună au arătat clar că poziția piciorului a fost una corectă!
Pentru Breaza mai urmează două jocuri, acasă cu CSȘ Tecuci, duminica viitoare, și în deplasare, la Focșani. Calificarea în grupa „Valoare” stă la îndemână, numai că rezultatele înregistrate între echipele calificate vor fi luate în considerare și în faza următoare a competiției. Și aici contează acei doi-trei centimetri observați greșit la ultima fază.
CSO Tricolorul Breaza – HC Buzău 34-34 (15-14)
Tricolorul: Remus Dragomir 16 intervenții (2 aruncări de la „7metri” apărate), Ionuț Ionescu, Mihnea Nițu – Mihai Flostoiu, Andrei Dan 14 goluri, Remus Enoiu, Laurențiu Badea, Răzvan Șerb, David Pleșa, Andrei Diaconu 4, Tudor Diaconu 1, Eduard Jaga 8, Andrei Cofaru 3 (2 din „7 metri”), Thomas Olteanu 4. Antrenor: Adrian Manea.
În seria C, liderul CSM Ploiești nu a avut niciun moment în care victoria să îi fie pusă la îndoială, într-un meci condus de același cuplu de arbitri care a oficiat și la Breaza. Practic, CSM a „omorât” pur și simplu echipa gălățeană prin golurile marcate după repuneri rapide și prin cele marcate în urma unor contraatacuri tot atât de rapide, făcând din această partidă un prilej de a exersa diferite scheme de joc.
Chiar dacă victoria a fost categorică, chiar dacă lucrurile au stat bine în atac, chiar dacă poarta a fost securizată de portarii Ștefan și Pop, acesta din urmă intrând pe teren mai puțin, nu au fost numai flori. Ne gândim la destul de desele angajări ale pivotului gălățean în partea secundă a meciului, când CSM s-a apărat în sistem 5+1, dar mai ales la ratarea tuturor celor patru aruncări de la linia de 7metri!
Pentru CSM urmează un joc la Călărași, duminica viitoare, și derbiul seriei, joi, 2 martie, acasă cu CSM Constanța. Un meci pe puncte viitoare, ambele echipe fiind clar calificate pentru grupa „Valoare”.
CSM Ploiești – CSȘ Galați 38-27 (18-12)
Denis Ștefan 15 intervenții, Andrei Pop 5 – Antonio Musoiu 1 gol, Marian Iliescu 13, Alvaro Ciobanu 1, Victor Băncilă 3, Andrei Leu 1, David Constantin 5, David Pioaru, Ștefan Vîlcu 1, Luca Ilie 1, Luca Constantin 2, Bogdan Bondarenco 4, Alexandru Popescu 3, Gabriel Roșu, Matei Sbîrnău 3. Antrenori: Ramona Ștefan, Bogdan Dinu.